Nissan de eerste deelnemer aan de 24 uur van Le Mans 2014.

Print Friendly, PDF & Email
logo 24 uur van le mans De 24 uur van Le Mans van 2013 moet nog worden verreden of de eerste deelnemer van de editie 2014 is al weer bekend gemaakt. Het gaat hier om de 56ste deelnemer en die wordt uitgenodigd op basis van een auto met innovatieve en vernieuwende techniek. Nissan heeft aangekondigd om tijdens de 24 uur van Le Mans 2014 mee te gaan rijden met een milieuvriendelijk elektrische auto. Ook tijdens de 24 uur van Le Mans 2012 was Nissan, als motorleverancier, al de 56ste deelnemer, er werd toen gereden in de revolutionaire DeltaWing. Dit jaar is de beurt aan de prototype auto Green GT H2 van GreenGT Technologies.

 
 
Nissan is ook dit jaar als motorleverancier in de LM P2 klasse sterk vertegenwoordigd want tijdens de 24 uur van Le mans zijn er maar liefst 17 deelnemers met de Japanse krachtbron. In 2014 zal de Japanse fabrikant op uitnodiging van de ACO als 56ste deelnemer met een elektrische auto aan de start van de 24 uur van Le Mans verschijnen. De autofabrikant heeft ook duidelijk gemaakt dat men in de nabije toekomst ook weer in de LM P1 klasse wil gaan strijden om de winst in 24 uur van Le Mans. In 2012 was Nissan als motorleverancier al betrokken bij het DeltaWing project dat als 56ste deelnemer aan de race mocht deelnemen, maar ze werden door een voorbijrazende Toyota vroegtijdig uitgeschakeld .
 
De Nissan DeltaWing tijdens de 24 uur van Le Mans 2012 (Foto: Marco van de Bildt).

De Nissan DeltaWing tijdens de 24 uur van Le Mans 2012 (Foto: Marco van de Bildt).

Nissan gaat het dus weer proberen om met een innovatieve auto de 24 uur van Le Mans uit te rijden. Dit jaar is het de beurt aan het uit Zwitserland afkomstige bedrijf Green GT Technologies om als 56ste deelnemer aan de start te verschijnen en zij zullen dit gaan doen met een Green GT H2 auto. De milieuvriendelijk en innovatieve  prototype auto van GreenGT Technologies zal worden aangedreven door een waterstof/elektrische motor. Het is natuurlijk wel een mooi streven van de ACO om nieuwe technieken een platform te geven maar als autosportliefhebber moet de auto natuurlijk ook goed te horen zijn, iets wat met een elektrische auto niet snel het geval zal zijn.

 
De Green GT H2 (Foto: fiawec.com).

De Green GT H2 (Foto: fiawec.com).

 
 
 
 
                               
 
Share