Kalender Asian Le Mans Series 2013 aangepast.

Print Friendly, PDF & Email

5-8-2009 0-25-45De Asian Le Mans Series die dit jaar weer van start gaat kent geen gelukkig begin.  De eerste race in deze nieuwe serie stond gepland voor 28 April met een race in China op het circuit van Zhuhai. Helaas heeft de organisatie van de Asian Le Mans Series de start van het seizoen moeten verplaatsen en wordt de eerste race in deze serie pas verreden op 4 augustus. Verder is het aantal races  voor dit seizoen teruggebracht van zes naar vier. De reden voor deze aanpassing is volgens de organisatie de slechte economische omstandigheden en om de teams langer de tijd te geven om zich goed voor te kunnen bereiden.

 

 De Asian Le Mans Series zal dit jaar maar vier races tellen i.p.v. de eerder aangekondigde zes races. Als reden voor het aanpassen van de kalender en dus het verminderen van het aantal races wordt de economische crisis gegeven. Door het verminderen van het aantal races wordt er flink op de  kosten bespaard en tegelijkertijd zijn de inschrijving voor de series verlengd naar 20 juni in de hoop op nog meer inschrijvingen. Het aantal klassen dat meerijd wordt ook aangepast, zo is er besloten niet met de LM GTE klasse te gaan rijden en alleen maar met de GTC klasse te racen. Verder wordt nog wel gewoon gereden in de LM P2 en de LMPC klasse. 

De fel begeerde uitnodigingen voor de 24 uur van Le Mans 2014 gaan in de GTC klasse naar de nummers één en twee, en de winnaar van de LM P2 klasse krijgt ook een uitnodiging. De winnaar van de LMPC klasse wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de testdag voor de 24 uur van Le Mans 2014. 

De nieuwe kalender voor de Asian Le Mans Series ziet er als volgt uit : 

4 Augustus – Inje Autopia, Korea

22 September – Fuji Speedway, Japan

13 Oktober – Zhuhai International Circuit, China

8 December – Sentul International Circuit, Indonesië

 

 

Share