ALMS: Muscle Milk Pickett Racing wint op Long Beach.

Print Friendly, PDF & Email

logo ALMSMet grote overmacht hebben Klaus Graf en Lukas Luhr de twee uur durende race op het circuit van Long Beach voor het team van Muscle Milk Pickett Racing op hun naam geschreven. Ze wonnen deze race voor de derde keer op rij en bleven de nummer twee, Rebellion Racing, met ruim 36 seconden voor. In de altijd spannende GT klasse ging de winst naar het dit jaar in de American Le Mans Series debuterende BMW Z4 model van RLL Racing. De Porsche van Alex Job Racing met Jeroen Bleekemolen kende veel pech tijdens deze race, en ze moesten dan ook genoegen nemen met een vierde plek in de GTC klasse.

 

Rebellion Racing met Nick Heidfeld en Neel Jani hadden zich mooi op pole gekwalificeerd met achter zich op de tweede plek Chris Dyson en Guy Smith voor het team van Dyson Racing in een Lola B12/60 – Mazda. Muscle Milk mocht als derde vertrekken en kon het tempo de eerste deel van de race aardig bijhouden. De Lola-Mazda van Dyson Racing viel na 20 minuten uit door een botsing met de vangrail waardoor de HDP ARX 03a van Muscle Milk opschoof naar de tweede plek. Door vroeg de pits in te duiken tijdens een safetycar en gelijk van de verplichte rijderswissel gebruik te maken kwam de Muscle Milk auto halverwege de race aan kop te liggen en wist deze positie tot het einde toe vast te houden. Zo wisten Lucas Luhr en Klaus Graf voor de derde op rij de race op Long Beach met de juiste tactische beslissingen en met een voorsprong van 36 seconden te winnen.

 

Longbeach ALMS start 2013

Foto: (c) alms.com

 Derde plek algemeen ging uit naar de Oreca FLM 09 van Core Autosport en deze auto werd bestuurd door Colin Braun en Jonathan Bennet. Opvallend is dat de eerste LMP 2 auto pas is terug te vinden op de zesde plek algemeen en dat is de HDP ARX O3b van Extreme Speed Motorsports met Scott Sharp en Guy Cosmo. De twee HPD’s van Level 5 Motorsport moesten genoegen nemen met een grote achterstand van 18 en 23 ronden als gevolg van kleine ongelukken tijdens de race.

In de GT klasse was de nieuwe BMW Z4 GTE  van het RLL team de grote winnaar want ze wisten met hun twee nieuwe bolides de eerste twee plaatsen in de GT klasse te behalen. Marc Goossens en Dominik Farnbacher konden met de Viper GTS-R van SRT Motorsports  in hun klasse als eerste vertrekken, en ze wisten deze plek in het begin van de race goed vasthouden. De BMW met Bill Auberlen en Maxime Martin achter het stuur konden vertrekken vanaf de vijfde stek in de GT klasse maar wisten zich gedurende de race gestaag naar voren te rijden. Geholpen door drie keer een safetycar periode, goede pitstops en een snelle auto haalt BMW hun eerste 1 – 2 overwinning binnen met hun nieuwe auto. Dat mooie resultaat belooft wat voor de rest van het seizoen. De Vipers hadden veel snelheid, zeker in het begin van de race,  maar kwamen net als tijdens de 12 uur van Sebring toch snelheid en geluk tekort.

 

ALMS Long Bach BMW 2013

Foto: (c) alms.com

De GTC klasse waar Jeroen Bleekemolen in uitkomt is gewonnen door Henrique Cisneros en Sean Edwards voor het team van NGT Motorsports. Jeroen, die rijd voor Alex Job Racing, had de Porsche 911 GT 3 Cup als snelste in zijn klasse gekwalificeerd. Cooper McNeil mocht vooraan beginnen aan de race maar viel al vrij snel terug tot een vijfde stek, en door pech tijdens de pitstops waardoor er  nog een keer extra gestopt moest worden, was de achterstand voor Jeroen te groot om echt vooraan te eindigen. Jeroen en Cooper vielen net buiten het podium en eindigde op een vierde plek. Één troost is dat ook dit weekend weer duidelijk was dat de Alex Job Racing Porsche de snelste was in de GTC klasse en ze dus tijdens de volgende race weer kansen genoeg hebben op een overwinning.

De volgende race in de American Le Mans Series wordt verreden in het weekend van 10 en 11 mei op het mooie circuit van Laguna Seca in Monterey. Het zal dan gaan om een race van vier uur. 

 

 

Share