ALMS Long Beach, een mooi startveld van 34 deelnemers.

Print Friendly, PDF & Email

logo ALMSMet de 12 uur van Sebring nog vers in het geheugen is het nu al weer de beurt aan het stratencircuit van Long Beach in het zonnige Californië om te gaan racen. Verschenen er tijdens de 12 uur van Sebring nog 42 deelnemers aan de start, tijdens de 2de ronde van de American Le Mans Series zijn dat er 34 geworden. Audi, Aston Martin en de DeltaWing waren aanwezig tijdens de vorige ronde maar deze teams zullen nu ontbreken op de startlijst. Het zal nu ook voor het laatst zijn dat de P1 klasse op het straten circuit van Long Beach te bewonderen zal zijn. Jeroen Bleekemolen zal net als tijdens de 12 uur van Sebring weer gaan racen in de GTC klasse.

 

Het hele veld van 34 deelnemers is weer te verdelen in de voor de American Le Mans Series bekende klassen, te weten: P1 (3x), P2 (4x), GT (10x), PC (7x) en de GTC (10x). Deze 34 deelnemers zullen tijdens de twee uur durende race in de smalle straten van het circuit weer voor veel spektakel kunnen zorgen. De race wordt op de Zaterdag worden verreden en op de Zondag is de race uit de IndyCar Series te bewonderen, genoeg te zien zou ik zo denken.

 

Petit Le Mans 2012 start

Foto: (c) alms.com

De P1 klasse, die deze race uit slechts 3 deelnemers bestaat, zal op het korte en bochtige circuit niet veel voordeel kunnen behalen uit hun snelheid want veel lange rechte stukken zijn er niet. In het kampioenschap, wat slechts één race oud is, staat de Lola B12/60 – Toyota van Rebellion Racing boven aan in het klassement maar of het de HPD ARX-03a van Muscle Milk Picket Racing deze race achter zich weet te houden is zeer de vraag want in 2012 wisten hun de race te winnen. Dyson Racing Team is met hun Lola B12/60 – Mazda de derde deelnemer en het is te hopen dat ze deze race wel uit kunnen rijden om zo kostbare punten voor het kampioenschap kunnen binnenhalen.

In de P2 klasse staat Level 5 Motorsport boven aan in het klassement. Het Level 5 Motorsport team van Scott Tucker zal ook nu weer met twee HPD ARX-03b auto’s aan de start verschijnen. De grote en enige concurrent van Scott Tucker is het team van Extreme Speed Motorsports die ook met twee HPD ARX 03b auto’s zal gaan strijden voor de meeste punten. Deze twee teams zijn goed aan elkaar gewaagd zeker omdat ze met hetzelfde materiaal rijden.

 

De PC klasse bestaat deze race uit zeven deelnemers. In deze altijd spannende klasse rijden de zeven deelnemers allemaal met dezelfde auto, een Oreca FLM09 – Chevrolet. Er rijden zes team mee aan de race waarvan het team BAR1 Motorsports met twee auto’s zal gaan rijden. Het klassement van deze klasse wordt aangevoerd door het team van PR1 Mathiasen Motorsports.

De GT klasse is op Long Beach aanwezig met 10 auto’s. Deze klasse staat garant voor spanning en sensatie. De 10 auto’s die meerijden bestaan uit: Corvette C6 ZR1, Porsche 911 GT3 RSR, Ferrari F458 Italia, BMW Z4 GTE en niet te vergeten de mooie Viper GTS-R. Van ieder merk rijden twee auto’s mee, een mooie verdeling dus. Corvette Racing was de winnaar in deze klasse tijdens de 12 uur van Sebring maar of ze dit ook worden met deze korte race is maar afwachten want de concurrentie in moordend. De nieuwkomers  BMW Z4 GTe en de Viper GTS-R zaten er tijdens de vorige race ook erg goed bij en de bekende Ferrari F458 en de Porsche 911 zijn in staat om de overwinning op Long Beach op te eisen.

 

corvette Long Beach ALMS

Foto: (c) americanlemans.com

De GTC klasse is ook met 10 auto’s aanwezig maar deze zijn allemaal van het merk Porsche. De Porsche 911 GT3 Cup waarmee gereden wordt is verdeeld over acht verschillende teams. Twee teams rijden er met twee auto’s en dat zijn TRG en Flying Lizard Motorsport. In deze klasse rijd één nederlander mee en dat is, hoe kan het bijna anders, Jeroen Bleekemolen en hij rijd voor het team van Alex Job racing samen met de Amerikaan Cooper MacNeil. Jeroen Bleekemolen en Cooper MacNeil wisten de vorige race, 12 uur van Sebring, te winnen en staan dus bovenaan in het GTC klassement. Ook in deze klasse zal het weer spannend worden.

 

Jeroen Bleekemolen Alex Job Racing Porsche Sebring 2013

Foto: (c) alms.com

De twee uurs race is altijd spannend al was het alleen maar omdat het een kort en nauwe baan is waar inhalen erg lastig is en elk foutje je de overwinning kan kosten omdat de race kort is en men verplicht is om te stoppen en een rijders wissel te doen, dus tactiek is erg belangrijk.

De (voorlopige) startlijst is hier te vinden. De race op Long Beach vind plaats op Zaterdag avond en is in Nederland te zien op Motors TV.

 

 

Share