Kleine kalender Dutch GT Championship 2013.

Print Friendly, PDF & Email

logo Dutch GT 2012Komend seizoen vinden er een aantal wijzigingen plaats in de opzet van het HDI-Gerling Dutch GT Championship. De voorlopige kalender die eerder nog zeven raceweekenden telde, is terug gebracht tot een kleiner programma met nog maar vijf raceweekenden. Op één evenement na zijn de races samen met die voor de European GT4 Trophy en het Brits GT kampioenschap. Het seizoen gaat van start met het Dutch Power Pack Festival op het TT circuit van Assen op 8 en 9 Juni.

 

Het verkleinen van de kalender en de start van het seizoen bij het Dutch Power Pack (DPP) Festival in Assen betekend dat er bij de start van het nationale autosport seizoen van het DPP op Circuit Park Zandvoort, de Paasraces, voor het eerst sinds de start van het kampioenschap in 2009 geen Dutch GT races zullen zijn. Pas bij de Masters of Formula 3 in Juli zullen de GT bolides op Zandvoort te bewonderen zijn.

 

20090413-dsc09310.jpg

Dutch GT4 tijdens de Paasraces 2009, Foto: Marco van de Bildt.

Naast het verkleinen van de kalender zijn er nog een aantal maatregelen genomen om de kosten terug te dringen en de toegankelijkheid voor deelnemers te vergroten. Op de donderdag voor de races op Zandvoort zijn er geen testsessies meer, en mogen er tijdens een raceweekend niet meer dan acht banden worden gebruikt. Ook zullen er tijdens het seizoen geen nieuwe updates voor de auto’s worden gehomologeerd. Met twee kwalificaties van twintig minuten, twee sprintraces van 25 minuten en een hoofdrace van vijftig minuten, blijft het tijdschema ongewijzigd.

Bij vier van de vijf evenementen op de kalender zullen de GT bolides samen rijden met een internationaal veld. Bij de Masters of Formula 3 in Juli staat het Dutch GT Championship op zichzelf, maar voor de andere races is er samenwerking met de European GT4 Trophy en het British GT Championship. Het Britse GT kampioenschap zal op Zandvoort te bewonderen zijn tijdens de Trophy of the Dunes op 7 en 8 September.

 

Dutch GT Championship 2012, foto: Marco van de Bildt.

Dutch GT Championship 2012, foto: Marco van de Bildt.

Een interessante verandering aan het kampioenschap is de overgang naar een Pro-Am kampioenschap. Rijders duo’s bestaan uit een professionele en een amateur rijder. De Pro’s en Am’s hebben hun eigen sprintrace, en in de hoofdrace, met rijderswissel, rijden ze uiteraard gezamenlijk. De coureurs worden door een commissie op basis van race-ervaring en resultaten ingeschaald als platina, goud, zilver of brons. Bronzen en zilveren rijders vanaf 40 jaar mogen met een professional een auto delen. Platina, gouden en zilveren coureurs jonger dan 40 jaar worden als Pro aangemerkt.

 

Kalender HDI-Gerling Dutch GT Championship:

8 – 9 Juni. Dutch Power Pack Festival, TT Circuit Assen*

6 -7 Juli. Masters of Formula 3, Circuit Park Zandvoort

26 – 27  Juli. Total 24H van Spa, Spa-Francorchamps, België*

7 – 8 September. Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort**

12 – 13 Oktober. Formido Finaleraces, Circuit Park Zandvoort*

* met European GT4 Trophy

** met British GT Championship

 

 

Share

One thought on “Kleine kalender Dutch GT Championship 2013.

Comments are closed.