Kalender Dutch Power Pack 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Dutch Power Pack logoMet de traditionele Paasraces begint ook dit jaar weer het nationale autosport seizoen van het Dutch Power Pack (DPP) op Circuit Park Zandvoort. In totaal staan er negen evenementen op de kalender waar Dutch Power Pack series in actie zullen gaan komen dit seizoen. Jammer genoeg zal het Dutch GT Championship er niet bij zijn bij de Paasraces. Inmiddels is al bekend gemaakt dat bij de Paasraces het nog enkele gasten aanwezig zullen zijn, zoals de historische monoposto’s. Ook zullen er Truckraces zijn.

 

Het Dutch Power Pack (DPP) bestaat inmiddels uit vier series, tegenover zes in voorgaande jaren. De Dutch Formula Ford, sinds jaar en dag onderdeel  van het DPP is opgegaan in de Formula Ford North Sea Series. Op de (voorlopige) kalender staat één race in Nederland, de Masters of Formula 3. De Dutch Radicals rijden hun races in de Radical Benelux Cup. Zij zullen driemaal in Nederland in actie komen, op Zandvoort bij de Trophy of the Dunes en op Assen bij de Gamma Racing Day en de Dunlop Finaleraces.

 

dsc05497

Foto: Marco van de Bildt

Zoals gezegd staan er in totaal negen raceweekenden op de kalender van het Dutch Power Pack (DPP), waarbij één of meer series van het DPP in actie zullen komen, te beginnen met de Paasraces. Daarna volgend de Pinksterraces, eveneens op Circuit Park Zandvoort.

In Juli volgt op het TT Circuit Assen het Dutch Power Pack Festival. Daar zal het Dutch GT Championship voor het eerst te bewonderen zijn. En dan zijn ze meteen samen met de European GT4 Trophy.

Bij het Superstars @ Zolder evenement in Juni komen de Burando Production Open en de Formido Swift Cup in actie, Bij de andere race in België, de Total 24 uur of Spa, komt alleen het Dutch GT Championship in actie, ze rijden dan wel weer samen met de European GT4 Trophy.

Bij het VLN evenement op de Nürburgring in Duitsland zal alleen de Dutch Renault Clio Cup rijden.

Bij de laatste twee races op Circuit Park Zandvoort zijn alle vier de klassen van het DPP aanwezig, inclusief de nodige gasten van het Britse GT kampioenschap en de Europese GT 4 Trophy.

 

dsc05880

Foto: Marco van de Bildt

Kalender Dutch Power Pack 2013:

1 April. Paasraces, Circuit Park Zandvoort.

20 Mei. Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort.

9 Juni. Dutch Power Pack Festival, TT Circuit Assen.

23 Juni. Superstars @ Zolder, Circuit Zolder, België.

7 Juli. Masters of Formula 3, Circuit Park Zandvoort.

28 Juli. Total 24 Hours of Spa, Spa-Francorchamps, België.

8 September. Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort.

14 September. VLN, Nürburgring (GP Circuit), Duitsland.

13 Oktober. Formido Finaleraces, Circuit Park Zandvoort.

 

 

 

Share