Grand-Am en ALMS gaan verder als United SportsCar Racing.

Print Friendly, PDF & Email

logo United Sportscar Racing zwartDe organisaties van de American Le Mans Series en de Grand-Am hebben tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat ze in 2014 gezamenlijk verder zullen gaan onder de naam United SportsCar Racing. Eerder werd al een het één en ander bekend gemaakt over de klassen die zullen gaan rijden in het nieuwe kampioenschap. Het zal gaan om vijf verschillende klassen, twee prototype klassen en drie GT klassen.

 

 

Er is nu ook meer bekend geworden over de klassen die in het nieuwe United SportsCar Racing kampioenschap zullen gaan meerijden. Er zullen vijf klassen zijn, waarbij opvalt dat er geen LM P1 klasse zal meedoen:

• Prototype (P) klasse, een combinatie van Grand-Am’s Daytona Prototypes met de LM P2 wagens van de ALMS en de DeltaWing.

• Prototype Challenge (PC) klasse, de LMPC klasse van de ALMS.

• GT Le Mans (GTLM) klasse, de GT klasse van de ALMS.

• GT Daytona (GTD) klasse , bestaat uit Grand-Am GT’s en de GTC’s van de ALMS.

• GX klasse, de GX klasse van de Grand-Am.

logo United Sportscar Racing wit

Met het bekend maken van de naam is ook het nieuwe logo gepresenteerd. Het logo wordt gevormd door een rode helm boven een schuin sans-serif font met United in zwarte en SportsCar in rode letters. De ronde bovenkant van de helm stelt drie-kwart van een oval circuit voor en de driehoekige onderkant de stratencircuits.

 

logo imsa

De organisatie verantwoordelijk voor United SportsCar Racing blijft de International Motor Sport Association (IMSA). De IMSA vervult die rol nu al bij de ALMS. De IMSA heeft zich wel voor de gelegenheid een nieuw logo aangemeten. De IMSA is in 1969 opgericht door John Bishop en Bill France Sr.. De IMSA houd zich ook bezig met de support klassen zoals de Continental Tire Sports Car Challenge, Ferrari Challenge, IMSA GT3 Cup Challenge, Cooper Tires Prototype Lites en de Porsche GT3 Cup Challenge Canada.

Naast alles wat er bekend geworden is blijven er (voorlopig) ook nog een aantal vragen onbeantwoord. Op een later tijdstip zullen de reglementen nog bekend gemaakt worden, evenals de kalender voor het debuutseizoen, 2014. Op de kalender zullen, volgens Scott Atherton, ongeveer 10 wedstrijden komen te staan. Met races als de 12 uur van Sebring, de 24 uur van Daytona en Petit Le Mans op de kalender neemt de ‘tracktime’ al heel erg toe t.ov. de afzonderlijke ALMS en Grand-Am, en er moet dan toch wel rekening gehouden worden met de budgetten van de team. Het ziet er gelukkig wel naar uit dat in ieder geval Daytona, Sebring en Road Atlanta, de mooiste events op de kalender, terug komen.

 

 

Share