Final 4 gewonnen door Kees Bouhuys en Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen, kampioenschap voor Bas van de Ven en Jan Joris Verheul.

Print Friendly, PDF & Email

dsc07363Kees Bouhuys en Michael, Sebastiaan  en Jeroen Bleekemolen hebben op Circuit Park Zandvoort de vierde en laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap, de Final 4 gewonnen. Het winnende viertal wist met de Sotrax Team Bleekemolen Porsche te finishen met een voorsprong van drie ronden op de nummers twee, Jeroen en Pieter Schothorst. De winst in Divisie II, ging met een mooie derde plaats algemeen, naar Bas van de Ven, Jan Joris Verheul en Tom Coronel. Daarmee was de titel in het Winter Endurance Kampioenschap voor van de Ven en Verheul. In Divisie IV ging de overwinning naar Paul, Max en Anouk van Splunteren.

 

 

Voor de start van de Final 4, de vierde en laatste wedstrijd van het Winter Endurance kampioenschap, waren er nog een aantal kanshebbers voor de titel. Eddie den Dekker, Michel Schaap, Jan Joris Verheul en Bas van de Ven gingen aan de leiding met twee punten voorsprong op Liesette Braams. Op twee punten daarachter volgden Sven van Hulst, Kees Bouhuys, Michael en Sebastiaan Bleekemolen.

 

dsc07160

Foto: Marco van de Bildt

De Porsche had eerder op de dag de snelste tijd getraind, en Michael Bleekemolen nam op een opdrogende baan de start vanaf pole voor z’n rekening, gevolgd door de Renault Megane’s van Max en Luc Braams en van Jeroen en Pieter Schothorst. Roger Hodenius en Melroy Heemskerk starten met de Ligier JS51 van de vierde positie. Niet iedereen kwam ongeschonden door de eerste bocht. De BWM M3 GT4 van Ras lalmy en Jaques Groenewegen en de Seat Leon Supercopa van Gijs Bessem en Harry Hilders kwamen elkaar tegen en gingen in de rondte. De schade bij de BMW was te groot om de race voort te kunnen zetten.

 

dsc07166

Foto: Marco van de Bildt

Al snel in de race bleek dat de Ligier de snelste auto op de baan was, en binnen drie  ronden had Melroy Heemskerk de leiding overgenomen van de Porsche. Na een half uur racen lag de Ligier op kop, gevolgd door de Radical van Jeroen van den Heuvel. Daarachter volgden Max Braams, Pieter Schothorst en Bleekemolen.

Bleekemolen kwam vroeg binnen om over te gaan naar slicks, en dat bleek een goede strategie te zijn. Ook de beide Megane’s maakten hun pitstop om slicks te halen. Na een uur rijden was de Sotrax Porsche alweer opgeklommen naar de tweede positie achter de Ligier.

 

dsc07375

Foto: Marco van de Bildt

Na vijf kwartier was de eerste code 60 een feit. De Golf van Mike en Frans Verschuur staat stil in de Mastersbocht. Voor veel teams is dit het moment om binnen te komen voor pitstops. De Ligier, nu bestuurd door Roger Hodenius, bleef aan de leiding, voor de Porsche waar Kees Bouhuys het stuur had over genomen. Daarachter volgden de beide Megane’s en de Radical van Henk Thuis en Jeroen van den Heuvel. In Divisie II hadden Bas van de Ven, Jan Joris Verheul en Tom Coronel de leiding overgenomen.

Net voor de helft van de race kwam de Ligier binnen met technische problemen, een afgebroken schakelpook. Na de benodigde reparaties kwam de Ligier terug op de negende positie in de race. De Sotrax Porsche kwam hiermee aan de leiding, maar raakte die weer kwijt aan de Radical van Thuis en van de Heuvel na de pitstops. Maar ook de Radical kwam in de problemen en viel stil. Later viel ook de Ligier uit. Jeroen en Pieter Schothorst gingen nu aan de leiding gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen op 6 seconden daarachter.

 

dsc07337

Foto: Marco van de Bildt

Lang kon Pieter Schothorst niet genieten van zijn koppositie. Ook hij moest binnenkomen met een probleem, en tevens een tijdstraf inlossen. Sebastiaan Bleekemolen kreeg de koppositie in de schoor geworpen en gaf het stuur over aan broer Jeroen met no vijf kwartier op de klok. Het verschil met vader en zoon Schothorst was op dat moment 1:48 min. Met nog een uur te gaan en de snelle rondetijden van Bleekemolen, vier seconden per ronde sneller dan de Megane, kwam de overwinning snel dichterbij.

In Divisie II lagen Van de Ven, Verheul en Coronel inmiddels op kampioenschapskoers. Zij gingen daar aan de leiding, met een mooie derde plaats algemeen, zonder al teveel bedreigingen van de nummer twee in de Divisie II.

Na vier uur racen kwam de Sotrax Bleekemolen Porsche als winnaar over de streep, gevolgd door vader en zoon Schothorst met de Renault Megane. Bas van de Ven, Jan Joris Verheul, Tom Coronel finishte op de derde plaats met de BMW.

 

dsc07522

Foto: Marco van de Bildt

Door hun overwinning in de Divisie II ging de titel in het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013 naar Bas van de Ven en Jan Joris Verheul. De tweede plaats in het kampioenschap kwam terecht bij Kees Bouhuys, Sebastiaan en Michael Bleekemolen.

 

UITSLAG:

1. Kees Bouhuys, Jeroen, Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Porsche GT3 Cup 122 ronden in 4:03:43.895 (Winnaar Divisie I)

2. Jeroen, Pieter Schothorst, Renault Megane + 3 ronden (Tweede Divisie I)

3. Bas van de Ven, Jan Joris Verheul, Tom Coronel, BMW 320D WTCC + 3 ronden (winnaar Divisie II)

4. Rob de Laat, Rob Severs, BMW 320D WTCC + 4 ronden (Tweede Divisie II)

5. Eddie den Dekker, Michel Schaap, BMW 120D + 5 ronden (Derde Divisie II)

6. Johan Kraan, Luca Bettini, Saker Spirit + 6 ronden (Derde Divisie I)

7. Rick van Geffen, Eric Rademaker, Radical SR3 + 8 ronden (Divisie I)

8. Marco Poland, Jochem van Amsterdam, BMW E36 M3 + 10 ronden (Divisie II)

9. Lee Mowle, Joe Osmorne, Ginetta G50 + 11 ronden (Divisie I)

10. Eric van den Munckhof, Marcel van Berlo, Ford Focus Sport + 11 ronden (Divisie II)

11. Anouk, Max, Paul van Splunteren, BMW 123D + 13 ronden (Winnaar Divisie IV)

12. Liesette Braams, Duncan Huisman, BMW 123D + 14 ronden (Tweede Divisie IV)

13. Remon Vos, Marcel Schoonhoven, BMW 123D + 15 ronden (Derde Divisie IV)

 

 

KAMPIOENSCHAP:

1. Bas Van de Ven, Jan Joris Verheul, 62 punten

2. Kees Bouhuys, Michael Bleekemolen, Sebastiaan Bleekemolen, 58 punten

3. Liesette Braams, 56 punten

 

 

 

Share

One thought on “Final 4 gewonnen door Kees Bouhuys en Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen, kampioenschap voor Bas van de Ven en Jan Joris Verheul.

Comments are closed.