Datum 24 uur van Le Mans Classic 2014.

Print Friendly, PDF & Email

le mans classicMet nog maar een paar maanden te gaan tot de start van de 24 uur van Le Mans 2013 is nu ook de datum bekend gemaakt van de zevende editie van de 24 uur van Le Mans Classic 2014. Deze 24 uurs race wordt verreden in het weekend van 4, 5 en 6 Juli 2014. Dit mooie evenement wordt één keer per twee jaar verreden en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste klassieke race ter wereld. Het weekend staat bol van de tradities waarvan de 24 uurs race op het grote circuit van La Sarthe natuurlijk het absolute hoogtepunt is met de ruim 400 verschillende klassiekers die gaan racen om de winst.

 

 

De 24 uur van Le Mans Classic wordt op het volledige ruim 13 kilometer lange circuit van La Sarthe verreden. Dit circuit wordt alleen maar gebruikt voor de jaarlijkse 24 uur van Le Mans. Behalve de ruim 400 klassiekers die aan de race meedoen zijn er op en rond het circuit ruim 6000 auto’s uit het verleden opgesteld waarvan de mooiste een plekje krijgen op het kleinere Bugatti Circuit. Veel van de aanwezige klassieke autoclubs die aanwezig zijn krijgen op zaterdagochtend de gelegenheid om een ronde op het grote circuit te rijden.

 

20090613-DSC00029

Foto: Marco van de Bildt

Net als de voorgaande edities wordt het startveld verdeeld over 6 groepen. Die zes groepen zijn allemaal afkomstig uit een bepaalde tijdszone van de rijke historie van de 24 uur van Le Mans. Zo zijn er tijdens deze 24 uur van Le Mans Classic auto’s op de baan te zien die geracet hebben in de periode lopend van 1935 tot en met 1979. Iedere groep rijd een stint van twee uur tijdens dag en een stint tijdens de nachtelijke uren en ook zullen er twee kwalificaties rondes plaatsvinden. Dit evenement is meer dan de moeite waard om te gaan kijken en gezien de datum 4, 5  en 6 juli 2014, zal het weer ook wel mee werken.

 

 

Share