Jeroen Bleekemolen voor Alex Job Racing in de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

logo ALMSJeroen Bleekemolen zal het hele seizoen 2013 van de American Le Mans Series gaan rijden in de no. 22 WeatherTech Porsche van het team van Alex Job Racing. Jeroen zal dit samen gaan doen met de Amerikaan Cooper MacNeil die in 2012 de kampioen was in de GTC klasse. Jeroen Bleekemolen, die in 2010 nog kampioen was in de GTC klasse, heeft o.a. tijdens de 24 uur van Daytona al samen met Cooper McNeil in één auto gereden. Alex Job Racing is absoluut geen onbekende in de Amerikaanse racewereld, en Jeroen hoopt dus op een goed resultaat de komende tien races in de American Le Mans Series.

 

Dat Jeroen Bleekemolen weer zou gaan rijden in de American Le Mans Series kon bijna niet anders. In de GTC klasse werd Jeroen in 2010 nog kampioen samen met Timoty Pappas en in 2011 eindigde hij als vierde in het klassement. In 2012 reed hij diverse races in de GTC klasse mee voor verschillende teams en wist hiervan ook enkele met overtuiging te winnen. Doordat Jeroen in 2012 ook nog andere verplichting had, zoals coureur in de LM P1 auto van Rebellion Racing kon hij niet het hele seizoen voor één team rijden. Dit jaar is dat anders en kan Jeroen het hele seizoen gaan rijden voor Alex Job Racing in de Porsche 911 GT3 in de GTC klasse en zal dat samen gaan doen met Cooper MacNeil.

 

Black swan porsche GTC Road america

Foto: (c) alms.com

De Amerikaan Cooper MacNeil is sinds 2011 actief in de autosport en reed in 2012 het hele seizoen mee voor het team van Alex Job Racing in de American Le Mans Series. Cooper reed in 2012 zijn eerste volledige seizoen in een Porsche 911 GT3 en wist het zeer overtuigend als kampioen in de GTC klasse af te sluiten. Jeroen en Cooper hebben ook al een aantal races samen gereden zo wisten ze vorig jaar de race op Road America te winnen en zaten ze ook bij elkaar in de auto tijdens de 24 uur van Daytona 2013.

De twee coureurs leggen de lat hoog door aan te geven dat ze het seizoen 2013 willen winnen. De snelheid hebben beide coureurs absoluut zoals ze dat beide in het verleden al hebben bewezen maar ook in de GTC klasse is er voldoende concurrentie, zo is het zeer ervaren team van Flying Lizard en Dempsey Racing dit seizoen aanwezig deze klasse. De eerste race in de American Le Mans Series zal traditioneel de 12 uur van Sebring zijn en wordt verreden in het weekend van 16 en 17 maart. Voorafgaand aan deze eerste race van de ALMS is er voor de teams de gelegenheid om te testen op het circuit van Sebring en dat kan in het weekend van 7 en 8 februari.

 

 

Share