Deelnemers voor het European Le Mans Series (ELMS) seizoen 2013.

Print Friendly, PDF & Email

2012 ELMS logo European Le Mans SeriesDe deelnemers voor de 24 uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championschip zijn onlangs bekend gemaakt dus nu is het de beurt aan de bekendmaking van het startveld voor de European Le Mans Series 2013. In 2012 stonden er zo’n 20 auto’s aan de start van het seizoen maar nu zullen dat er 29 zijn. Het is een mooi deelnemersveld dat bestaat uit vier verschillende klassen te weten de LM P2, LMPC de LM GTE en de GTC klasse. De 22 verschillende teams zijn afkomstig uit negen verschillende landen en dit jaar rijd er weer sinds lange tijd een team uit Nederland mee en dat is het Kox Racing team van de coureur en eigenaar Peter Kox.

 

De LM P2 klasse is met 11 deelnemers ook dit seizoen weer de grootste groep in het kampioenschap. De regerend kampioen van 2012, Thiriet By TDS Racing, zal ook dit jaar weer met één Oreca-Nissan aanwezig zijn om zijn titel te verdedigen. Van de elf deelnemers in deze klasse gebruiken er zeven een motor van het merk Nissan, andere motorbouwers in de LM P2 klasse zijn de Judd en de Honda. Thiriet by TDS Racing krijgt dit jaar een hoop concurrentie en die zal  komen van o.a Greaves Motorsport, Boutsen Ginion Racing, Signatech maar ook van Sebastien Loeb Racing. De laatst genoemde heeft Franck Montagny en Nicolas Marroc in hun Oreca-Nissan zitten.

De LMPC klasse bestaat uit slechts drie auto’s die allemaal worden gerund door Team Endurance Challenge. Alle drie de auto’s zij identiek, een Formule Le Mans Oreca, en hier zal het dus zeker op de rijderskwaliteiten aankomen.

De Ferrari F458 Italia is met totaal zes auto’s aanwezig in de LMGTE klasse die in totaal uit 10 deelnemers bestaat. De twee overige merken auto’s die in deze klasse meerijden zijn Porsche (3x ) en Corvette. De enige aanwezige Corvette wordt gerund door het ervaren team van Labre Competition en zij zullen het moeten opnemen tegen de overmacht van de Ferrari’s van o.a  het Italiaanse AF Corse en het Engelse RAM Racing. De teams die in een Porsche de strijd aangaan zijn o.a. het Franse ISMA Performance Matmut en het Belgische Prospeed Competition. De strijd in deze mooie klasse zal vooral gevoerd worden tussen de Ferrari’s en Porsche’s maar de enige aanwezige Corvette heeft ook vorig jaar in de WEC zijn betrouwbaarheid en snelheid al bewezen .

 

dsc01818

Foto: Marco van de Bildt

De GTC klasse met vijf auto’s aanwezig en de merken die hier met elkaar de strijd aangaan zijn Ferrari, Porsche, Audi en Lamborghini. In deze klasse is AF Corse ook met twee Ferrari’s F458 Italia GT3 aanwezig. De Audi R8 LMS wordt gerund door het Amerikaans team van Momo Megatron DF1. In deze klasse is ook het enige Nederlandse team aanwezig en dat is het team van de coureur Peter Kox , Kox Racing. Peter Kox zal natuurlijk ook achter het stuur kruipen van de Lamborghini Gallardo LP600 GT3 en wordt hier vergezeld door Nico Pronk.

De deelnemerslijst van de European Le Mans Series ziet er mooi en gevarieerd uit en zal dit jaar een mooie strijd op leveren. Nog lang niet alle namen van de coureurs zijn bekend maar die zullen de komende maanden wel compleet worden gemaakt. De eerste race van het ELMS seizoen wordt verreden op het circuit van Silverstone in het weekend van 2 en 3 april.

 

 LM P2 klasse: 

 1  Thiriet By TDS Racing – Oreca03 – Nissan – Pierre Thiriet- TBA.

3  Greaves Motorsport – Zytek Z11SN – Nissan – TBA.

4  Boutsen Ginion Racing – Oreca03 – Nissan – TBA.

18 Murphy Prototypes – Oreca03 –  Nissan – Brendon Hartley – TBA.

27 Sebastien Loeb Racing – Oreca03 – Nissan – Franck Montagny – Nicolas Marroc.

34 Race Performance – Oreca03 – Judd – Michel Frey – Patric Niederhauser.

36 Signatech – Oreca03 – Nissan – Pierre Ragues – TBA.

38 Jota Sport – Zytek Z11SN – Nissan – Simon Dolan – Oliver Turvey.

39 DKR Engineering – Lola B11/40 – Judd  – Olivier Porta – TBA.

43 Morand Racing – Morgan – Judd – Natacha Gachnang – TBA.

44 Orex Competition – HDP ARX 03b – Honda – Dean Stirling – TBA.

 

LMPC klasse:

47 Team Endurance Challenge – Formula Le Mans Oreca 09 – TBA – TBA.

48 Team Endurance Challenge – Formula Le Mans Oreca 09 – TBA – TBA.

49 Team Endurance Challenge – Formula Le Mans Oreca 09 – TBA – TBA.

 

LM GTE Klasse:

52 RAM Racing – Ferrari F458 Italia – Johnny Mowlem – Matt Griffin.

53 RAM Racing – Ferrari F458 Italia – Gunnar Jeanette -TBA.

54 AF Corse – Ferrari F458 Italia – Yannick Mallegol – Jean-Marc Bachelier – Howard Blank.

55 AF Corse – Ferrari F458 Italia – TBA – TBA.

66 JMW Motorsport – Ferrari F458 Italia – TBA – TBA.

67 IMSA Performance Matmut – Porsche 911 GT3 RSR – Patrice Milesi – TBA.

70 Larbre Competition – Chevrolet Corvette C6-ZR1 – TBA – TBA.

75 Prospeed Competition – Porsche 911 GT3 RSR – TBA- TBA.

84 Autorlando Sport – Porsche 911 GT3 RSR – TBA – TBA.

88 Kessel Racing – Ferrari F458 Italia – Michael Broniszewski – Philipp Peter.

 

GTC Klasse:

 60 Kox Racing – Lamborghini Gallardo LP600 GT3 – Peter Kox – Nico Pronk.

62 AF Corse – Ferrari F458 Italia – Mads Rasmussen – Cedric Sbirazzuoli.

63 AF Corse – Ferrari F458 Italia – TBA – TBA.

64 Autorlando Sport – Porsche 911 GT3 R – TBA – TBA.

65 Momo Megatron DF1 – Audi R8 LMS – TBA -TBA.

 

 

Share