Uitbreiding voor CORE Autosport in de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

logo ALMSHet Amerikaanse CORE Autosport heeft bekend gemaakt dat ze komend seizoen in de American Le Mans Series in twee verschillende klassen gaan uitkomen. Ze zullen in de LMPC klasse hun titel gaan verdedigen en in de LM GTE klasse gaan ze rijden met een Porsche 911 GT3 RSR. In de uiterst competitieve GTE klasse zullen het moeten gaan opnemen tegen de Corvettes, BMW’s, Ferrari’s en de Aston Martins. Het team heeft al twee goede en ervaren coureurs aangetrokken, dat zijn Patrick Long en Tom Kimber-Smith.

 

CORE Motorsport is gevestigd net buiten het plaatsje Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina. Het team was de laatste twee jaar zeer succesvol in de Amerikaanse Le Mans Series alwaar ze in 2011 en 2012 het kampioenschap wisten te winnen in de Prototype Challange (PC) klasse . In 2011 wist het team met 1 punt verschil het kampioenschap binnen te halen dit ten koste van Genoa Racing. Vorig jaar wist CORE Autosport van de 10 races in de American Le Mans Series er 8 te winnen en zo met een voorsprong van 90 punten op de nummer twee, RSR raicng, het kampioenschap op hun naam te schrijven.

 

Core Autosport Laguna Seca

Foto: (c) alms.com

In de LMPC klasse rijd het Amerikaanse team in een prototype auto de Oreca FLM09. Voor komend seizoen in de American Le Mans Series gaat het team rijden met een mooie en snelle Porsche 911 GT3 RSR die uitkomt in de GTE klasse. In de GTE klasse zal het team het op moeten nemen tegen auto’s zoals de Ferrari, Aston Martin, BMW, Viper en niet te vergeten Corvette. Of ze in deze klasse net zo dominant kunnen zijn als in de LMPC klasse in jaren 2011 en 2012 valt te betwijfelen want de concurrentie is zeer sterk en ervaren.

 

Foto: (c) alms.com.

Foto: (c) alms.com.

Voor het besturen van de Porche heeft het team twee zeer ervaren en succesvolle coureurs aangetrokken, dat zijn Patrick Long en Tom Kimber-Smith. Patrick Long is sinds 2004 actief in de autosport en heeft dat hoofdzakelijk gedaan in de American Le Mans Series. Patrick heeft in zijn racecarrière de meeste tijd doorgebracht achter het stuur van een Porsche en was de afgelopen vier jaar in dienst van het Flying Lizard team. Patrick heeft overigens ook al 9 keer aan de start van de 24 uur van Le Mans gestaan en is dus een waardevolle en ervaren coureur voor het team.

De uit Engeland afkomstige coureur Tom Kimberly-Smit is sinds 2002  actief in de autosport. Tom rijd in 2011 en 2012 in de Le Mans Series voor het Greaves Motorsport en vorig seizoen rijd hij ook nog mee in de American Le Mans Series voor het team van CORE Autosport. Dat Tom Kimber-Smith een succesvol coureur is bewijst hij wel door al drie keer de 24 uur van Le Mans te winnen. In 2006 wint hij de GT2 klasse in een Panoz Esparante, in 2011  wint hij in de LM P2 klasse voor het team van Greaves Motorsport en in 2012 wint hij wederom in de LM P2 klasse maar dit keer voor het team van Starworks Motorsports.

 

dsc01656

Foto: Marco van de Bildt

De eerste race van de no. 5 Porsche 911 GT3 RSR zal de derde ronde in het ALMS kampioenschap zijn. Dit zal een vier uur durende race zijn op het circuit van Laguna Seca en wordt verreden in het weekend van 11 en 12 mei. Het zal voor CORE Autosport een hele uitdaging zijn om in twee verschillende klassen te gaan racen en goed te presteren.

 

 

 

 

 

 

 

 
Share