Luc Braams en Duncan Huisman winnen de Nieuwjaarsrace op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

dsc06616Luc Braams en Duncan Huisman hebben met de Las Moras Racing Renault Megane de traditionele Nieuwjaarsrace gewonnen. Braams en Huisman wisten vrijwel de gehele race aan de leiding te blijven rijden, na vanaf de pole te zijn gestart. In Divisie II ging de overwinning naar Sven van Hulst, Bas van de Ven en Jan Joris Verheul met hun BMW,  en de zege in Divisie III ging naar Wilbert Groenewoud en Marcel Robijn.  In Divisie IV tenslotte was de overwinning voor het duo Liesette Braams en Donald Molenaar. De Nieuwjaarsrace is de tweede race van het Winter Endurance Kampioenschap. Er volgen nog twee races voor het Kampioenschap in Februari en Maart.

Duncan Huisman en Luc Braams hadden eerder op de dag in de kwalificatie de pole getraind met de Renault Megane met een tijd van 1:55,596. Ze wisten op de opdrogende baan nipt Max Braams en Wolf Nathan met de V8 Star voor te blijven. Het verschil was maar 0.08 seconde. De derde plaats in de kwalificatie ging naar Kees Bouhuys, Jeroen Mul en Michael en Sebastiaan Bleekemolen met de Team Bleekemolen Porsche 997 GT3. De pole in Divisie II is voor Rob de Laat en Rob Severs met een BMW 320d. In Divisie III was de snelste tijd voor Dennis de Borst en Melvin de Groot met hun Renault Clio.  In de dieselklasse, Divisie IV ging de pole naar Bas Baars en Marcel Roeleveld.

dsc06719

Michael Bleekemolen had een goede start, met de Sotrax Porsche, en ging aan de leiding de Tarzanbocht in gevolgd door de Renault Megane op de tweede plaats. Lang kon hij er echter niet van genieten. Al in de eerste ronde wist Duncan Huisman met de Renault Megane de leiding weer over te nemen, en al snel kon hij een riante voorsprong opbouwen. Al vroeg in de wedstrijd moest Bleekemolen ook de V8Star van Max Braams en Wolf Nathan laten gaan.

dsc06836

Daarna was er een spannende strijd om plaats drie met de Saker Sprint van  Jaap Wilkens, Renger van der Zande, Johan Kraan en Luca Bettini. Renger van der Zande wist de strijd in zijn voordeel te beslissen met een inhaalactie buitenom in het Scheivlak. Halverwege de race was de V8 Star verantwoordelijk voor de eerste Code 60. De wagens stond diep in het grind in het Scheivlak en het koste veel moeite om de wagen weg te krijgen.Eerder al waren er technische problemen met de wagen, en na een lange pitstop kwam de wagen terug op een kansloze 28ste positie. Het uitstapje in het Scheivlak betekende het definitieve einde voor de snelle V8 Star.

De op dat moment op de tweede plaats liggende Porsche kwam ook nog even in de problemen. In de Mastersbocht ging Jeroen Mul er af en raakte de vangrail. De wagen kon uit het grind gesleept worden en z’n weg vervolgen op de vierde plaats achter de Saker Sprint van Wilkens, Van der Zande, Kraan en Bettini en de leiders in Divisie II, het duo Eddie den Dekker en Michel Schaap.

dsc07019

In het laatste uur van de race had Sebastiaan Bleekemolen het stuur overgenomen van de op de op dat moment op de derde plaats Porsche en hadden de meeste teams de laatste pitstop achter de rug. Bleekemolen was goed onderweg om de achterstand op de Saker op de tweede plaats in te lopen. Een half uur voor de finish wist Bleekemolen de tweede plaats over te nemen. Onverwacht kwam Braams nog binnen om het stuur over te geven aan Huisman, terwijl Bleekemolen nog binnen kwam vanwege een stop&go penalty vanwege te hard rijden tijdens een code 60. Maar met nog een kwartier op de klok ging de Saker vanaf plaats twee de grindbak in waardoor de Sotrax Porsche alsnog op de tweede plaats finishte. De overwinning ging naar Luc Braams en Duncan Huisman, en de Saker finishte uiteindelijk toch nog op de derde plaats.

In Divisie II is na een lange strijd de winst voor Sven van Hulst, Bas van de Ven en Jan Joris Verheul met hun BMW 320d. De plaatsen twee en drie zijn voor het duo Eddie den Dekker en Michel Schaap en Rob de Laat en Rob Severs respectievelijk.  de drie podium plaatsen zijn allen voor MDM motorsport BMW’s.

In Divisie III wisten Wilbert Groenewoud en Marcel Robijn te winnen met hun BMW E46. de tweede plaats ging naar de BMW van Melroy Heemskerk en Arthur van Uitert gevolgd door Eric Sliphorst, Yardy Hoogwerf en Rudy Schilders met de Mazda MX-5.

In Divisie IV ging de overwinning naar Liesette Braams en Donald Molenaar met de Las Moras BMW 123 D, gevolgd door Norman van Beek en Coen Pronk, eveneens met een BMW 123 D. Ook op de derde positie vinden we een BMW 123 D terug, ditmaal van Marcel Schoonhoven en Remon Vos.