Een volle startgrid tijdens de achtste edtitie van de 24 uur van Dubai 2013.

Print Friendly, PDF & Email

logo 24 uur van Dubai 2013Op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari is het weer zover, dan wordt de eerste 24 uurs race van het nieuwe seizoen verreden op het circuit van Dubai Autodrome. Aan deze achtste editie van de 24 uur van Dubai doen maar liefst 85 auto’s mee van teams uit 17 verschillende landen. Er wordt dit jaar in negen verschillende klassen gereden waarvan de A6 klasse de grootste en de snelste is. Vorig jaar was de Mercedes SLS AMG GT3  de snelste na 24 uur maar of dat dit jaar weer het geval zal zijn valt te bezien want de concurrentie heeft niet stil gezeten. Jeroen Bleekemolen, die in 2012 de winnende Mercedes bestuurde, zal ook dit jaar weer meerijden in dat topteam maar zal hij zeker niet de enige deelnemende Nederlander zijn.

 

De start van de achtste editie van de 24 uur van Dubai is op vrijdag 11 januari om precies 14.00 uur plaatselijke tijd en eindigt 24 uur later op zaterdag. Deze editie wordt ook dit jaar weer georganiseerd door het uit Gennep afkomstige bedrijf Creventic. Behalve deze 24 uur van Dubai organiseert Creventic ook races zoals de 12 uur van Bathurst, de 24 uur van Barcelona en de 12 uur van Hongarije. Het is Creventic aardig gelukt om in zeven jaar tijd deze 24 uurs race aan het begin van het seizoen te laten groeien tot een zeer succesvolle internationale race getuige het groot aantal deelnemers.

 

Foto: (c) 24hdubai.com

Foto: (c) 24hdubai.com

Het startveld van de 24 uur van Dubai is weer onder verdeeld in negen verschillende klassen met in totaal dus 85 deelnemers. De klassen waarin verreden gaat worden zijn:  A2, A4, A5, A6, 997 ( Porsche 997 Cup), SP2, SP3, A3T, D1, A2, A4, A5 en de grootste klasse de A6. Het aantal merken is ook dit jaar weer zeer gevarieerd maar BMW( 17 x) en Porsche ( 14 x ) zijn wel sterk in de meerderheid. Andere merken die we aan de start zien verschijnen zijn: Lamborghini, McLaren, Ferrari, Aston Martin, Audi, Dodge Viper, Chevrolet Corvette, VDS GT, Renault, GC Automobile, Nissan, Ginetta, Lotus, Seat, Honda, Citroën, Mini, Volkswagen en natuurlijk het winnende merk van 2012 Mercedes. 

Nederland is natuurlijk ook dit jaar weer volop aanwezig ze zijn dit jaar vertegenwoordig met acht teams die deelnemen met 11 auto’s. Drie teams rijden er met twee auto’s en dat zijn JR Motorsport, Cor Euser Racing en Equipe Verschuur. Ook zal er net als in 2012 een Nederlands team rijden waarvan de auto, een BMW 320D,  bestuurd word door vijf vrouwen. Racing Divas Team Schubert is de naam van het team en de coureurs zijn: Liesette Braams, Sheilla Verschuur, Gaby Uljee, Paulien Zwart en Sandra van der Sloot.

 

Racing Diva's BWM 320d. Foto: (c) 24fdubai.com.

Racing Diva’s BWM 320d (Foto: (c) 24hdubai.com).

Uit  maar liefst 17 verschillende landen komen de 85 deelnemende auto’s. Het aantal coureurs is dit jaar natuurlijk ook enorm groot want de meeste teams hebben vier coureurs per auto. Tussen die coureurs zitten bekende en minder bekende chauffeurs. Jeroen Bleekemolen rijd deze editie van de 24 uur van Dubai weer in een Mercedes SLS AMG GT3  voor het team Abu Dhabi by Black Falcon 1 en hij doet dit samen met Sean Edwards, Khaled Al Qubaisi en Bernd Schneider.  Andere bekende coureurs die meerijden zijn: Andreas Zuber, Dominik Schwager, Markus Winkelhock , Mika Salo, Dirk Müller, Jaime Melo, Guy Smith, Eric Lux en Darren Turner.

De achtste editie van de  24 uur van Dubai gaat van start op vrijdag 11 januari en zal in delen live worden uitgezonden op de Nederlandse tv, maar je moet dan wel Motors TV kunnen ontvangen. De datum voor de negende editie van de 24 uur van Dubai is inmiddels ook al weer bekend gemaakt en die in op 10 en 11 januari 2014.

 

 

Share