Wijziging DTM kalender 2013, Zandvoort op 29 September.

Print Friendly, PDF & Email

logo DTMVanwege veranderingen in de Formule 1 kalender heeft de DTM organisatie moeten besluiten om ook haar kalender enigszins aan te passen. De Duitse Formule 1 Grand Prix werd door de FIA verschoven en viel toen samen met de DTM race op de Norisring. De race op de Norisring werd een week verplaatst, en belangrijker voor ons in Nederland, de race op Zandvoort is nu gepland voor 29 September.

 

De verplaatsing van de race op Zandvoort betekend dat de Nederlandse DTM race nu de voorlaatste race is van het tien races tellende seizoen. De DTM rijdt komend seizoen in 5 landen, Rusland, Engeland, Oostenrijk, Nederland en uiteraard Duitsland. De openingsrace is op 5 Mei op de Hockenheimring en daar zal ook de laatste race van het seizoen zijn op 20 Oktober. Rusland staat dit jaar voor het eerst op de kalender.

 

22082010-dsc01168

Foto: Marco van de Bildt.

DTM kalender 2013:

5 Mei. Hockenheimring Baden-Württemberg, Duitsland.

19 Mei. Brands Hatch, Groot Brittannië.

2 Juni. Red Bull Ring Spielberg, Oostenrijk.

16 Juni. Lausitzring, Duitsland.

14 Juli. Norisring, Duitsland.

4 Augustus. Moscow Raceway, Rusland.

18 Augustus. Nürburgring, Duitsland.

15 September. Motorsport Arena Oschersleben, Duitsland.

29 September. Circuit Park Zandvoort, Nederland.

20 Oktober. Hockenheimring Baden-Württemberg, Duitsland.

 

 

 

Share