Porsche maakt zijn plannen voor 2013 bekend.

Print Friendly, PDF & Email

logo PorschePorsche gaat in 2013 als fabrikant meestrijden in het belangrijke FIA World Endurance Championship  (FIA-WEC). Zij  zullen dit gaan doen met de nieuwe variant op het model 991, de Porsche 911 RSR. Door met twee auto’s mee te rijden in het FIA-WEC kampioenschap rijden ze ook automatisch mee tijdens de  24 uur van Le Mans 2013 die wordt verreden in het weekend van 22 en 23 juni. Het zal voor het eerst sinds 1999 zijn dat Porsche als fabrikant deelneemt aan de 24 uur van Le Mans.

 

 

Porsche beëindigde eerder dit jaar de nauwe fabriekssamenwerking met Flying Lyzard en Team Felbermayr-Proton, en zal in 2013 in zee gaan met Manthey Racing. Het uit Duitsland afkomstige Manthey Racing wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot Porsche AG Team Manthey en gaat met twee Porsche’s meerijden in het volledige FIA World Endurance Championship (FIA-WEC) seizoen 2013 in de GTE klasse.

 

Foto: Marco van de Bildt

Foto: Marco van de Bildt

Het zal in 2013 voor het eerst, sinds 1998, zijn dat Porsche mee gaat rijden aan de 24 uur van Le Mans. Porsche werkt en ontwikkeld samen met Manthey Racing aan een nieuwe auto van het 991 model de 911 RSR. Deze zal in het seizoen 2013  alleen bestemd zijn voor het Porsche AG Team Mantey en in 2014 ook beschikbaar zijn voor klantenteams. In 2014 is het de bedoeling dat Porsche gaat meerijden in de LMP1 prototype klasse,  en dus zal 2013 gebruikt worden om weer de nodige ervaring op te doen.

 

Foto: (c) alms.com.

Manthey Racing is een ervaren raceteam afkomstig uit Duitsland en dat al enkele jaren nauw samenwerkt met Porsche en dat is uitgekozen om in 2013 samen met Porsche een team te vormen en samen in het FIA-WEC te gaan racen. Manthey Racing is al sinds 1984 professioneel in de autosport bezig en heeft sinds die tijd in vele klassen gereden voor de diverse merken. Zo heeft het team enkel jaren meegereden in de DTM met een Mercedes Benz en sinds 1996 wordt er ook met Porsche’s gereden in o.a. de Porsche Supercup waar vier jaar achtereen de eerste plaats voor de teams werd behaald.

Het rijden in een 24 uursrace is voor Manthey Racing niet nieuw want al 7 keer stond het team aan de start van de 24 uur van de Nürburgring, en deze klassieker wisten ze ook een aantal maal te winnen. Ook in het Duitse Endurance kampioenschap, de VLN, is Manthey Racing sinds 2004 aanwezig en weet men in al die jaren talloze overwinningen te behalen.  In 1999 reed het team ook mee in de 24 uur van Le Mans, ze wonnen toen in de GTE klasse. Één van de coureurs die toen in de Porsche meereed was de Nederlander Patrick Huisman. Het is voor het Porsche fabrieksteam weer de eerste keer dat ze de 24 uur van Le Mans rijden sinds 1998 alwaar het team toen een overall overwinning in de LMP klasse wist te behalen. Er is genoeg ervaring bij het Manthey Racing team dus de samenwerking met Porsche zal het komende jaar wel goed uitpakken in het FIA World Endurance Championship.

 

Share