FIA World Endurance Championship, kalender 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Na een mooi debuut seizoen van het FIA World Endurance Championship (WEC) kijken wij alweer uit naar het volgende seizoen. Op de kalender voor het 2013 seizoen staan dezelfde acht landen als dit jaar. Uiteraard is de 24 uur van Le Mans, op 22 en 23 Juni, de belangrijkste wedstrijd op de kalender. De data zijn wat door elkaar gegooid, en de 12 uur van Sebring maakt geen deel meer uit van het FIA-WEC. In plaats daarvan staat nu de 6 uur van Austin op de kalender.

 

Het FIA World Endurance Championship bestaat dit jaar uit zeven races van zes uur, en de 24 uur van Le Mans. De race op Le Mans vormt het centrum van het kampioenschap.

 

dsc02046

Foto: Marco van de Bildt.

Het seizoen gaat van start met de 6 uur van Silverstone op 14 April. In hetzelfde weekend is er ook een race voor de European Le Mans Series (ELMS). De ELMS proberen in 2013 een doorstart te maken na het niet zo geweldig verlopen eerste seizoen. Op 30 November is de laatste race van het seizoen, de 6 uur van Bahrein.

De 12 uur van Sebring komt niet meer op de kalender voor. Daarvoor in de plaats is de 6 uur van Austin gekomen. In hetzelfde weekend van de WEC race zal er ook een American Le Mans Series race plaatsvinden op het gloedje nieuwe circuit in Texas.

 

FIA WEC kalender 2013:

14 April. 6 uur van Silverstone, Groot Brittannië.

4 Mei. 6 uur van Spa-Francorchamps, België.

22-23 Juni. 24 uur van Le Mans, Frankrijk.

24 Augustus. 6 uur van Sao Paulo, Brazilië.

22 September. 6 uur van Austin, Verenigde Staten.

20 oktober. 6 uur van Fuji, Japan.

10 November. 6 uur van Shanghai, China.

30 November. 6 uur van Bahrein, Bahrein.

 

Deze en andere evenementen zijn ook terug te vinden op onze kalender.

 

 

Share