De plannen van Audi voor seizoen 2013.

Print Friendly, PDF & Email

audi_logoAudi, de winnaar van het FIA World Endurance Championship (WEC) en de 24 uur van Le Mans 2012, heeft onlangs zijn plannen voor 2013 bekendgemaakt. Het uit Ingolstadt afkomstige Audi team zal in 2013 met twee auto’s deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en zal met drie auto’s verschijnen aan de start van de 24 uur van Le Mans. Audi gaat dit uiteraard doen met een doorontwikkelde versie van de succesvolle  R18 e-tron quattro. Ook zijn ze bij Audi van plan om met minimaal één auto deel te nemen aan de seizoensopener van de American Le Mans Series, de 12 uur van Sebring.

 

Audi is in het klassement van het FIA World Endurance Championship (WEC) eerste geworden en moet in 2013 dus hun titel gaan verdedigen. Hun directe concurrenten, de Toyota TS 030 Hybrid, in het WEC kampioenschap heeft aangekondigd in 2013 ook met twee auto’s in de LMP1 klasse van de WEC te zullen gaan rijden. Voor Audi was het seizoen 2012 in het eerste jaar van het FIA World Endurance Championship zeer succesvol want ze konden zich al na vier van de acht ronden kampioen noemen. De 24 uur van Le Mans 2012 wist Audi ook weer met grote overmacht te winnen, deel van dit succes is te danken aan het vroegtijdig uitvallen  van de twee auto’s van Toyota. In 2013 zal Audi met drie R18 e-tron quattro’s op jacht gaan naar hun twaalfde overwinning van de 24 uur van Le Mans.

 

Audi R 18 e-tron quttro

Foto: Marco van de Bildt

De coureurs die de drie Audi’s gaan besturen zijn inmiddels ook al bekend gemaakt en dat zijn: Andre Lotterer, Benoit Treluyer, Marcel Fassler, Allan McNish, Tom Kristensen, Oliver Jarvis, Loic Duval, Marc Gene en Lucas di Grassi.

De start van het nieuwe seizoen voor de Audi R18 e-tron Quattro zal in de eerste race zijn van de American Le Mans Series. Audi zal tijdens de 12 uur van Sebring met minstens één auto deelnemen aan deze race die het team al 10 keer eerder wist te winnen. De twaalf uur van Sebring wordt verreden in het weekend van 16 Maart en de eerste race in het FIA World Endurance Championship staat gepland een maand later namelijk in het weekend van 14 April.

 

 

Share