Aston Martin en Rebellion Racing in de American Le Mans Series van 2013.

Print Friendly, PDF & Email

logo ALMSNaarmate de start van het nieuwe seizoen van de American Le Mans Series nadert, de 12 uur van Sebring op 16 maart 2013, wordt er steeds meer bekend over de deelnemers aan deze serie. Zowel Aston Martin Racing als Rebellion Racing hebben bekend gemaakt dat ze in 2013 zullen deelnemen aan het volledige seizoen van de American Le Mans Series. Goed nieuws want met de deelname van Rebellion Racing wordt de LMP1 klasse weer wat groter en de Aston Martin Racing in de GTE klasse betekend nog meer spektakel in de toch al volle GTE klasse. Ik zou zeggen laat het nieuwe American Le Mans seizoen maar beginnen.

 

 

Voor de American Le Mans Series is 2013 het laatste seizoen in deze huidige vorm, want in 2014 zal deze mooie serie worden samengevoegd met de Grand-Am om samen als één nieuwe serie verder te gaan. Aan belangstelling voor het laatste seizoen heeft de ALMS geen klagen want verschillende teams hebben al weer toegezegd om ook in 2013 aan de start te verschijnen. Onlangs zijn er weer twee grote namen aan toegevoegd en dat zijn Aston Martin Racing en het Zwitserse Rebellion Racing.

 

dsc01995

Foto: (c) Marco van de Bildt.

Rebellion Racing heeft een mooi seizoen 2012 achter de rug, waarin ze vele races wisten te winnen waaronder de seizoensafsluiter van de American Le Mans Series, de race Petit Le Mans op het circuit van Road Atlanta. Ook nam het team dit jaar deel aan het FIA World Endurance Championship, en in ook in deze serie waren ze zeer succesvol. Het Rebellion Team wist van de acht races er zes te winnen in de LMP1 klasse van de privé teams. Al met al een zeer goed jaar voor het Zwitserse team waarin ook Jeroen Bleekemolen tijdens de 24 uur van Le Mans in meereed.

En nu gaat het team in 2013 met één Lola B12/60 Toyota voor de eerste keer het volledige seizoen meerijden in de 10 races van de American Le Mans Series. Rebellion Racing zal met hun auto in de LMP1 klasse gaan rijden en zal het op moeten nemen tegen Dyson Racing en Muscle Milk Picket Racing. Of het team ook weer gaat meerijden in de WEC is nog niet bekend gemaakt maar wel hebben ze al door laten schemeren dat ze tijdens de openingsrace van de American Le Mans Series, de 12 uur van Sebring, met twee auto zullen gaan rijden. Ook welke coureurs de Lola’s gaan besturen is nog niet bekend maar we hopen stiekem wel dat Jeroen Bleekemolen er weer bij zal zijn.

 

dsc02075

Foto: (c) Marco van de Bildt.

Aston Martin gaat in 2013 samen met de The Racer’s Group (TRG) rijden in de American Le Mans Series en de Grand-Am en zullen dit gaan dit doen met een gloednieuwe Aston Martin Vantage GTE. TRG is bekend binnen de Amerikaanse raceseries en  wisten ze de afgelopen twee seizoenen knap als tweede te eindigen in de GTC klasse van de American Le Mans Series. Ook in de Grand-Am is TRG zeer actief. Zo reden ze tijdens de 24 uur van Daytona 2012 met vijf auto’s mee en ook hier was Jeroen Bleekemolen één van de coureurs, en hij wist met de Porsche als tweede te eindigen in de GT klasse.

TRG krijgt de beschikking over de gloednieuwe Aston Martin Vantage GTE maar met hoeveel auto’s en in welke series de auto’s gaan rijden is nog niet bekend. Ook zijn de coureurs die het hele seizoen in de American Le Mans Series gaan rijden nog niet bekend. Het eerste optreden voor de Aston Martin Vantage GTE in de American Le Mans Series staat gepland op 7  en 8 Februari tijdens de wintertest dagen voor de American Le Mans Series en dit als voorbereiding op openingsrace de 12 uur van Sebring op 16 maart.

 

 

Share