American Le Mans Series kalender 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Na het  interessante 2012 seizoen van de American Le Mans Series (ALMS), is het tijd om vooruit te kijken naar 2013 met de kalender. Dit jaar werd al bekend gemaakt dat de ALMS zullen gaan fuseren met de Grand-Am met ingang van 2014. Op de 2013 kalender is al een klein voorproefje te zien met een gecombineerd raceweekend van de ALMS en de Grand-Am op Road America. Van de tien evenementen op  2013 kalender stonden er negen ook op de kalender van dit jaar. Nieuw op de kalender is Circuit of the Americas bij Austin, Texas, waar een race weekend samen zal worden gereden met het FIA World Endurance Championship.

 

start 12 uur van Sebring 2012

Foto: (c) americanlemans.com

Uiteraard begint het American Le Mans Series seizoen met de de traditionele 12 uur van Sebring op 16 Maart. De legendarische endurance klassieker is inmiddels toe aan de 61ste editie. Tien races verder, op 19 Oktober wordt het seizoen afgesloten met de 16de Petit Le Mans op Road Atlanta.

Naast de gezamenlijke weekenden met de Grand-Am en het FIA World Endurance Championship is er ook nog een race weekend samen met de IZOD IndyCar Series. Op het stratencircuit van Long Beach komt op de zaterdag de ALMS in actie gevolgd door de IndyCars op zondag.

De klasse structuur met vijf verschillende klassen blijft komen seizoen ongewijzigd.

 

ALMS kalender 2013:

16 Maart. 12 uur van Sebring, Sebring International Raceway, Sebring, Florida.

20 April. Long Beach Grand Prix Circuit , Long Beach, Californië.*

18 Mei. Mazda Raceway Laguna Seca, Monterey, Californië.

6 Juli. North East Grand Prix, Lime Rock Park, Lakeville, Connecticut.

21 Juli. Grand Prix of Mosport, Canadian Tire Motorsport Park Bowmanville, Ontario, Canada.

11 Augustus. Road Race Showcase, Road America, Elkhart Lake, Wisconsin. #

31 Augustus. Grand Prix of Baltimore, Baltimore Street Circuit, Baltimore, Maryland. *

21 September. Circuit of the Americas, Austin, Texas. **

5 Oktober. VIRginia International Raceway, Alton, Virginia.

19 Oktober. Petit Le Mans, Road Atlanta, Braselton, Georgia.

* met IZOD IndyCar Series

# met Grand-Am

** met FIA WEC

 

 

Share