2012 in foto’s.

Print Friendly, PDF & Email

dsc01507Het jaar loopt weer op z’n einde. Het autosport seizoen 2012 ligt achter ons en iedereen maakt zich op voor het volgende jaar met mooie autosport evenementen. Voor ons een mooi moment om weer eens terug te kijken naar het afgelopen jaar. En hoe kunnen we dat beter doen dan met een foto-overzicht. We kijken terug naar de evenementen waar we geweest zijn. Uiteraard naar de 24 uur van Le Mans, waar we al vanaf woensdag voor de race op de camping stonden. Maar in Nederland waren we o.a. bij de Nieuwjaarsrace, de Paasraces en de Historic Grand Prix, een nieuw evenement voor Circuit Park Zandvoort. In België waren we bij de 6 uur van Spa-Francorchamps, de tweede race van het dit jaar debuterende FIA World Endurance Championship.

 

*) Nieuwjaarsrace, Zandvoort (Winter Endurance Kampioenschap, WEK).

SONY DSC

 SONY DSC 

  

Het jaar begint traditioneel met de Nieuwjaarsrace, de enige Nederlandse race die (gedeeltelijk) in het  donker wordt verreden, de Nieuwjaarsrace. Daarna volgen nog twee races voor het Winter Endurance Kampioenschap.

 

  SONY DSC

 SONY DSC

 SONY DSC

 

 

De laatste twee races van het Winter Endurance Kampioenschap, de 4 uur van Zandvoort (waar we niet bij zijn) en de Final 4 worden verreden in Februari en Maart.

Daarna begint het aftellen naar de Paasraces.

 

*) Paasraces, Zandvoort.

   
   

Met de Paasraces begint traditioneel het raceseizoen van het Dutch Power Pack op Circuit Park Zandvoort. Alle klassen van het DPP komen in actie tijdens een overvol programma.

 

 
   
 

De meest in het oog springende klasse is het Dutch GT Championship, maar in de ander klassen zoals de Formule Ford en de Radicals zijn mooie races te zien. En dan zijn er natuurlijk nog de competitieve Suzuki Swifts en Renault Clio’s met hun spannende races.

 

*) 6 uur van Spa-Francorchamps, FIA World Endurance Championship.

 

In Mei werd op een regenachtig Spa-Francorchamps de tweede race van het dit jaar debuterende FIA World Endurance Championship verreden. De 6 uur van Spa-Francorchamps is voor veel teams de laatste serieuze test voor de 24 uur van Le Mans.

 

    
  
 
  
   

 

*) 24 uur van Le Mans.

 

Juni, het moment waar autosportliefhebbers van over de hele wereld naar uitgekeken hebben, de 24 uur van Le Mans. Dit is net voor de start op de zaterdagmiddag, maar dan hebben we al een aantal dagen achter ons met de kwalificaties en de rijdersparade in de stad.

 

 
   
  
  
   

 

*) Historic Grand Prix Zandvoort.

 

Dit jaar vind op Zandvoort voor het eerst de Historic Grand Prix Zandvoort plaats, een gezamenlijk initiatief van Historische Auto Ren Club (HARC),  Masters Historic Racing en Circuit Park Zandvoort. Dit buitengewoon succevolle raceweekend zal komend jaar in 2013 wederom georganiseerd worden.

 

   
   
 
 
 

 

*) Formido Finaleraces, Dutch Power Pack, Zandvoort.

Ik Oktober is het alweer tijd voor de Finaleraces van het Dutch Power Pack, en weer regent het. In de meeste klassen moet de beslissing voor het kampioenschap nog vallen, en het gaat er niet overal rustig aan toe. Bij het Dutch GT Championship is na het chaotische weekend nog niet definitief bekend wie zich kampioen mag noemen. Uiteindelijk is de titel voor Ferdinand Kool.

 

   
  
   
 
   

 

Alle foto’s, en meer, van het jaaroverzicht zijn terug te vinden op de pagina Jaaroverzicht 2012 en op onze fotopagina.

Alle foto’s (c) Marco van de Bildt.

 

 

Share