Winter Endurance Kampioenschap Zandvoort 2012/2013.

Print Friendly, PDF & Email
Met de Formido Finaleraces kwam er een einde aan het zomerseizoen op Circuit Park Zandvoort.  Inmiddels is ook de wintertijd weer ingegaan. Maar met de winter in aantocht, is het ook weer tijd voor het Winter Endurance Kampioenschap (WEK). Net zoals in eerdere jaren organiseert Circuit Park Zandvoort samen met de stichting DNRT deze serie van vier endurance races in het winterseizoen. Komend weekend begint het twaalfde seizoen van het Winter Kampioenschap met de Zandvoort 500.

 

 

Komend weekend op zaterdag 3 November gaat het Winter Endurance Kampioenschap van start met de Zandvoort 500. De andere drie races zijn op zondagen. Op zondag 6 Januari staat de traditionele Nieuwjaarsrace op de kalender, en op  3 Februari en 3 Maart volgen de laatste twee races, de 4 uur van Zandvoort en de Final 4. 

 

dsc08547

Foto: Marco van de Bildt.

De teams worden ingedeeld in vier klassen of divisies: boven drie liter motorinhoud, tussen twee en drie liter, minder dan twee liter en de de diesel klasse. In divisie I rijden wagens met meer dan 3000 cc cilinderinhoud en de auto’s met turbomotoren. Hier komen we de zware jongens tegen zoals de Porsche 997 GT3 en de DNRT V8. In divisie II, 2000 tot 3000 cc zien we o.a. de BMW 330i en 130i, en in divisie III zien we o.a de Renault Clio Sport. Divisie IV tenslotte is er voor de (overige) diesel aangedreven auto’s zoals de BMW 120D en de Volkswagen Golf 5 TDI.

 

Kalender:

3 november 2012 Zandvoort 500

6 januari 2013 Nieuwjaarsrace

3 februari 2012 4 uur van Zandvoort

3 maart 2012 Final 4

 

 

 

Share