DTM kalender 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Het DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) seizoen is weer ten einde en dus wordt er weer volop gekeken naar het nieuwe seizoen van 2013. Het seizoen 2013 bestaat net als dit seizoen uit 10 races waarvan er vier buiten Duitsland plaats zullen vinden. Zal het BMW dit nieuwe seizoen weer lukken om het spannende kampioenschap naar zich toe te trekken. De eerste en de laatste race zal worden verreden op het circuit van de Hockenheimring  in Duitsland en natuurlijk zal ook het Circuitpark Zandvoort dit jaar weer door het DTM circus worden bezocht.

 

In het seizoen 2012 was  de nieuwkomer BMW de grote winnaar van het DTM kampioenschap en ze wisten Audi met een verschil van slechts 11 punten in het kampioenschap voor te blijven. Bij de coureurs was het Bruno Spengler  degene die eerste in het kampioenschap werd en hiermee de uit Engeland afkomstige Gary Paffet met slechts 4 punten voorsprong versloeg.

 

22082010-dsc01389

Foto: Marco van de Bildt

Van de tien races die op de kalender staan zijn er vier  buiten Duitsland, en dat zijn de races op Circuit Park Zandvoort (NL), Brands Hatch (GB), RedBull Ring (A) en in Moskou (RUS).  In 2013 zal dus voor het eerst geracet worden op het circuit Moscow Raceway in Rusland dit ten koste van de race op het circuit van Valencia, Spanje. Het seizoen 2013 begint ( 5 mei) ) en eindigt (21-10) net als het seizoen 2012 op het circuit van de Hockenheimring  in Baden-Württemberg.

 

Het seizoen 2013 voor de DTM ziet er als volgt uit:

1: 5 mei – Hockenheim Baden-Württemberg – Duitsland.

2: 19 mei – Brands Hatch – Groot Brittannië.

3: 2 juni – Red Bull Ring Spielberg- Oosterrijk.

4: 16 juni – Lausitzring – Duitsland.

5: 7 juli – Norisring – Duitsland.

6: 21 juli – Circuitpark Zandvoort – Nederland.

7: 4 augustus –  Moscow Raceway – Rusland.

8: 18 augustus – Nürburgring – Duitsland.

9: 1 september – Motorsport Arena Oschersleben – Duitsland.

10: 15 september – Hockenheim  Baden-Württemberg – Duitsland.

 

 

 

Share