De European Le Mans Series (ELMS) kalender 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Na een teleurstellend verlopen seizoen 2012 van de European Le Mans Series is het nu weer tijd om vooruit te kijken en met nieuwe plannen te komen voor het nieuwe seizoen. Het seizoen 2013 zal voor de European Le Mans Series uit vijf races bestaan en begint  met de race op Silverstone en eindigt met een race op het zuid Franse Paul Ricard. De race zullen worden verreden in combinatie met andere raceseries in één weekend en zal, net als dit jaar, uit 5 raceklassen bestaan.

 

 

 Het seizoen 2012 werd voor de European Le Mans series er één die werd gekenmerkt door een tegenvallend deelnemersveld en races die daardoor werden gecanceld. Er zouden in 2012 net als 2013 vijf races worden verreden maar dat werden er uiteindelijk slechts drie waarvan de laatste nog werd verreden in combinatie met de race Petit Le Mans de afsluitende race in de American Le Mans Series. In 2013 worden de races van de European Le Mans Series gecombineerd in een weekend met een andere raceserie om zodoende de races aantrekkelijker te maken voor de deelnemers en het publiek. Gekozen is voor combinatie met World Series By Renault, FFSA GT Series of het FIA World Endurance Championship.

 

Foto: (c) DPPI / European Le Mans Series.

De Raceweekenden zien er als volgt uit: Op de vrijdag zijn er de vrije trainingen en op de zaterdagochtend  wordt de kwalificatie verreden. De hoofdrace die drie uur duurt wordt dan op de zaterdagmiddag verreden. De zondag van het raceweekend zullen de andere series aan bod komen met hun hoofdrace.  De race klassen waarin gereden gaat worden zijn: LMP2, LMPC, LM GTE-Pro, LM GT-Am en de GTC klasse. De teams kunnen zich inschrijven van 12 december tot en met half januari 2013.

De kalender voor de European Le Mans Series 2013 ziet er als volgt uit:

1: 12/13 april – Silverstone,  Groot Brittannië – raceweekend met de World Endurance Championship ( WEC)

2: 17/18 mei  –  Imola, Italië – raceweekend met de FFSA GT tour.

3: 19/20 juli – Red Bull Ring, Oostenrijk – raceweekend met de World Series by Renault.

4: 13/14 september – Hungaroring, Hongarije – raceweekend met de World Series by Renault.

5: 27/28 september – Paul Ricard, Frankrijk – raceweekend met de World Series by Renault.

 

 

Share