Asian Le Mans Series 2013.

Print Friendly, PDF & Email

In 2013 zal de Asian Le Mans Series weer verreden gaan worden. De nieuwe serie zal gaan over gaan over zes races die verreden gaan worden in drie verschillende landen waarvan er drie in China zullen plaats vinden. Er zal gereden gaan worden in vier verschillende klassen te weten: LMP2, LM GTE, LM PC en de GTC klasse. De GTC klasse zal bestaan uit auto’s van de FIA GT3 klasse en de Japanse Super GT300 klasse. De eerste race wordt verreden op 28 april in China en het seizoen zal worden afgesloten op 8 december in Indonesië.

 

 

In 2009 waren er al twee races in de Asian Le Mans Series maar helaas konden die in 2010 geen doorgang vinden. Nu er een andere samenstelling van de klassen is gemaakt en er  veel meer belangstelling uit diverse landen is getoond gaan de Asian Le Mans Series in 2013 weer van start. Alle zes de races zien er hetzelfde uit: vrijdag de vrije trainingen , zaterdag de kwalificaties en op zondag een drie uur durende hoofdrace. De vier deelnemende categorieën, de LMP2, LM GTE , LM PC en de GTC klasse kennen we van de Le Mans Series en de American Le Mans Series. De GTC klasse is echter iets uitgebreid met toevoeging van auto’s uit de Japanse Super GT Series en dan wel de GT 300 klasse, iets wat logische is want deze series zijn er populair en de fabrikanten zeer belangrijk voor het slagen van de Asian Le Mans Series.  De nieuwe GTC auto’s moeten natuurlijk wel zijn goed gekeurd door de  ACO.

 

Iedere deelnemende auto kan twee of drie coureurs inzetten maar er moet minimaal één professioneel en één amateur coureur aanwezig zijn. Tevens moet iedere auto een coureur hebben die afkomstig is van het continent waarop gereden wordt, dit om meer nieuw talent naar voren te brengen. Uiteraard worden de winnaars van de LMP2 en de LM GTE klasse automatisch uitgenodigd voor de 24 uur van Le Mans 2014. De winnaar van de LMPC klasse krijgt een uitnodiging om deel te nemen aan de Le Mans testdag 2014 en de winnaar van de GTC klasse wordt ook uitgenodigd voor de 24 uur van Le Mans 2014 maar moet dan uitkomen in de GTE AM klasse met een daarvoor geschikte auto.

Het seizoen voor de Asian Le Mans Series 2013 ziet er als volgt uit:

1: 28 April  – Zhuhai International Circuit, Zhuhai, China.

2: 26 Mei – Shanghai International Circuit, Shanghai, China.

3 : 7 Juli – Ordos International Circuit, Ordos, Mongolië, China.

4: 4 Augustus – Autopia Circuit, Inje, Zuid Korea.

5: 22 September – Fuji Speedway, Japan.

6: 8 December – Sentul International Circuit, West Java, Indonesië.

De plannen en de circuits zien er veelbelovend uit en nu maar hopen dat het een succes wordt en dat we er het één en ander van te zien krijgen op tv.

 

 

Share