24 uur van Le Mans 2013, de eerste uitnodigingen.

Print Friendly, PDF & Email

De datum van de 24 uur van Le Mans 2013 staat gepland in het weekend van 22 en 23 juni. De bekendmaking door de Automobile Club de l’Ouest (ACO) van alle deelnemers zal plaatsvinden op donderdag 31 januari 2013. De eerste uitnodigingen aan de diverse winnaars van het afgelopen jaar uit de verschillende series zijn al verzonden en dus kunnen er al een aantal teams zich gaan opmaken voor de grootste en mooiste race van het jaar. Het duurt nog wel even maar wij kijken er weer reikhalzend naar uit.

 

Totaal zijn al 13 teams is nu al zeker van deelname aan de 24 uur van Le Mans 2013, als ze de uitnodiging aannemen natuurlijk. Het gaat om teams die het afgelopen jaar in de diverse series, hebben gewonnen of uitgekozen zijn op prestatie. Ook in 2013 is er weer een 56ste deelnemer die mag deelnemen door zijn innovatie en energie zuinig ontwerp van de auto. In 2012 was dat de Delta Wing van Highcroft Racing en in 2013 is dat de uit Zwitserland afkomstige “2Green GT”auto. 

 

Audi r18 24 uur van Le Mans 2012

Foto: Marco van de Bildt.

De uitnodigingen gaan naar de winnaars uit de vier klassen van de 24 uur van Le Mans, European Le Mans Series en drie deelnemers van de American Le mans Series. Ook worden uitgenodigd de winnaars van de Michelin Green X Challenge die deelnamen aan het FIA World Endurance Championship. Als de dertien teams allemaal hun uitnodiging accepteren zijn er al zestien van de 55 startplekken van de 24 uur van Le Mans bezet.

 

De lijst met uitnodigingen ziet er als volgt uit:

Audi Sport Team Joest, 1ste in de LMP1 klasse, 24 uur van Le Mans 2012.

Starworks Motorsport, 1ste in de LMP2 klasse, 24 uur van Le Mans 2012.

AF Corse, 1ste in de GTE-Pro klasse, 24 uur vn Le Mans 2012.

Labre Competition, 1 ste in de GTE-Am klasse, 24 uur van Le Mans 2012.

Thiriet by TDS Racing, 1 ste in de LMP2 klasse, European Le Mans Series.

OAK Racing, 2de in de LMP2 klasse, European Le Mans Series.

JMW Motorsport, 1ste in de GTE-Pro klasse European Le Mans Series.

JMB Racing, 2de in de GTE-Pro klasse, European Le Mans Series.

IMSA Performance Matmut, 1ste in de GTE-Am klasse, European Le Mans Series.

AF Corse, 2de in de GTE-Am klasse, European Le Mans Series.

Boutsen Ginion Racing, 1ste in de LMPC klasse, European Le Mans Series ( uitgenodigd voor de LMP2 klasse).

Conquest Racing, uitgekozen door de American Le Mans Series, LMP2 klasse.

Level5 Motorsport, uitgekozen door de American Le Mans Series, LMP2 klasse.

Extreme Speed Motorsport, uitgekozen door de American Le Mans Series, GTE-Pro of GTE-Am klasse.

Audi Sport Team Joest, winnaar Michelin Green X Challenge, World Endurance Championship, LMP1 klasse.

AF Corse, winnaar Michelin Geen X Challenge,World Enurance Championship, GT klasse. 

 

Dunlop brug, Circuit de La Sarthe, Le Mans.

Foto: Marco van de Bildt.

Het enige wat deze teams nog moeten doen is bevestigen dat ze de uitnodiging van de ACO aannemen en dan wachten tot volgend jaar. De teams die in 2013 deelnemen aan het World Endurance Championship zijn ook automatisch zeker van een startplek aan de 24 uur van Le Mans.  De overige deelnemers voor de 24 uur van Le Mans zullen op donderdag 31  januari 2013 door de ACO in Parijs bekend worden gemaakt

 

 

 

 

Share

One thought on “24 uur van Le Mans 2013, de eerste uitnodigingen.

Comments are closed.