Kalender IZOD Indycar 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Het einde van het autosportseizoen nadert en dus wordt er volop gekeken naar het seizoen 2013, zo ook bij de IZOD Indycar Series in de Verenigde Staten. De racekalender voor deze mooie serie ziet er weer spectaculair uit met in totaal 19 races op het programma. In  het seizoen 2013 zullen er drie raceweekenden zijn waar de race twee keer wordt verreden. Het absolute hoogtepunt van deze Indycars series is natuurlijk weer de Indianapolis 500 en die staat gepland op 26 mei. De eerste race van het seizoen 2013 staat gepland op 24 maart en de laatste op 19 oktober.

 

Het seizoen 2012 bestond nog uit 15 races maar in 2013 worden er 19 races verreden. Twee keer wordt er buiten de Verenigde Staten gereden en dat zal zijn in Sao Paulo, Brazilië en in Toronto, Canada. De race in Canada wordt in één weekend twee keer verreden evenals de race in Detroit en in Houston. Het idee achter de dubbele races is natuurlijk dat de sponsoren en toeschouwers meer waar voor hun geld krijgen.

Nieuw dit jaar is de herinvoering van de “Triple Crown”, hiermee kan de winnaar van alle drie de races een hoop extra geld verdienen. De races die meetellen voor de “Triple Crown” zijn de langere races in het seizoen te weten: Indianapolis 500, Pocono 400 en de laatste race van het seizoen de MAVTV 500. Het is weer een mooie kalender geworden met vele verschillende circuits in de vorm van ovals, stratencircuits en permanente circuits. Het enige minpuntje op de kalender, en niet slim van de organisatie, is de race “Iowa Corn Indy 500″want die valt namelijk samen met de 24 uur van Le Mans 2013 op 23 juni. 

 

Het seizoen 2013 ziet er als volgt uit:

 1:  24 maart  – Grand Prix van St. Petersburg – St Petersburg, Florida.

 2:  7 april – Grand Prix van Alabama – Birmingham, Alabama.

3:  21 april – Grand Prix van Longbeach – Californië.

4: 5 mei – Sao Paulo Indy 300 – Sao Paulo, Brazilië.

5: 26 mei – Indianapolis 500 –  Speedway, Indianapolis. Triple Crown.

6: 1 juni –  Grandprix van Detroit –  Detroit Michigan. Race 1.

7: 2 juni – Grandprix van Detroit  –  Detroit Michigan. Race 2.

8: 8 juni  – Texas Motor Speedway – Fort Worth, Texas.

9:  15 juni – Milwaukee IndyFest  – West Allis, Wisconsin.

10: 23 juni – Iowa Corn Indy 250 – Newton, Iowa.

11: 7 juli – Pocono Indycar 400 – Pocono Mountains, Pennsylvania. Triple Crown.

12: 13 juli – Indy Toronto –  Toronto, Canada. Race 1.

13: 14 juli – Indy Toronto – Toronto, Canada. Race 2.

14:  4 augustus – Indy 200 Mid – Ohio.   

15:  25 augustus – Indy Grand Prix of Sonoma – Sonoma, Californië.

16:  1 september  –  Grand Prix van Baltimore – Baltimore, Maryland.

17:  5 oktober – Grand Prix van Houston – Houston, Texas. Race 1.

18:  6 oktober – Grand Prix van Houston – Houston, Texas, Race 2.

19:  19 oktober – MAVTV 500 – Fontana, Californië. Triple Crown.

 

 

 

 

 

Share