Grand-Am kalender 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Het Grand-Am seizoen 2012 is achter de rug dus hoog tijd voor de kalender van het nieuwe seizoen 2013. Het zal volgend jaar het laatste seizoen worden dat er Grand-Am wordt verreden want in 2014 gaat deze serie samen verder met de American Le Mans Series. Het jaar 2013 zal dus laatste seizoen zijn dat we de Daytona Prototypes en de Grand Touring Cars aan het werk kunnen zien. Het seizoen 2013 zal bestaan uit 12 mooie races waarvan de openingsrace, de 24 uur van Daytona, uiteraard het hoogtepunt zal vormen.

 

Het was al even bekend dat de Grand-Am series en de American Le Mans Series in 2014 samen gaan in een nieuw te vormen serie. Hoe deze nieuwe serie er precies uit gaat zien zal in de loop van volgend jaar duidelijk moeten worden. Als voorproef op deze samenwerking zal er tijdens het nieuwe seizoen van de Grand Am en American Le Mans Series één race samen worden gereden. Deze gezamenlijke race zal worden verreden op het circuit van Road America op 10 augustus.

Verder worden er drie voor de Grand-Am nieuwe circuit aangedaan en dat zijn Circuit of the Americas in Austin, Road Atlanta in Braselton en de Kansas Speedway in Kansas City.  Het seizoen 2013 begint traditiegetrouw natuurlijk met de klassieker de 24 uur van Daytona en die wordt verreden in het weekend van 26 en 27 januari. De rest van de kalender ziet er als volgt uit :

1: 26 en 27 januari – Daytona International Speedway, Daytona.

2: 2 maart – Circuit of the Americas, Austin,

3: 6 april – Barber Motorsports Park, Birmingham.

4: 20 april – Road Atlanta, Braselton.

5: 1 juni – Detroit Belle Isle, Detroit.

6: 15 juni – Mid-Ohio Sports Car Course, Mid Ohio.

7: 30 juni – Watkins Glen International, Watkins Glen.

8: 26 juli – Indianapolis Motor Speedway, Indianapolis.

9: 10 augutus – Road Atlanta, Braselton. Samen met de American Le Mans Series.

10: 17 augustus – Kansas Speedway, Kansas.

11: 8 september – Laguna Seca Raceway, Salinas.

12: 28 september – Lime Rock Park, Lakeville.

Alle races duren 2 uur en 3 kwartier met uitzondering van: 24 uur van Daytona, Watkins Glen International ( 6 uur ) en de race op Indianapolis Motorspeedway ( 3 uur).

 

 

Share