Ferdinand Kool Dutch GT kampioen 2012.

Print Friendly, PDF & Email

De kogel is door de kerk, Fedinand Kool is kampioen van het Dutch GT Championship 2012. Eerder schreven we al over de chaotisch verlopen Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort waarbij Nick Catsburg als kampioen werd gehuldigd, maar wel met het nodige voorbehoud. tijdens de huldiging van Catsburg werd in de pitbox van Day V Tec Ferdinand Kool eveneens gehuldigd, zo zeker was het team van de zaak die nog liep bij het College voor Autosport Rechtspraak (CAR).

 

 

dsc00131

Foto: Marco van de Bildt.

Nick Catsburg wordt uit de uitslag van de tweede sprintrace geschrapt die werd verreden bij de Trophy of the Dunes. Catsburg, die deze race wist te winnen, verliest daarmee 20 punten. In de nieuwe definitieve uitslag is Ferdinand Kool de kampioen en Phil Bastiaans de nummer twee.

Hoe zat het ook al weer? Tijdens de kwalificatie trainingen voor de Trophy of the Dunes was op videobeelden te zien dat er aan de Ekris BMW van Nick Catsburg meer mensen hadden gewerkt dan was toegestaan. Catsburg werd bestraft met het afnemen van zijn beste kwalificatie tijd. In plaats van plaats twee zou Catsburg dan wat verder naar achter hebben moeten starten. Racing Team Holland ging in beroep en Catsburg kon gewoon starten. Day V Tec  ging daar weer tegen in beroep bij het College voor Autosport Rechtspraak (CAR). Het CAR heeft Day V Tec in het gelijk gesteld en Nick Catsburg geschrapt uit de uitslag van de tweede sprintrace.

Ferdinand Kool is dus nu de terechte kampioen van het seizoen 2012, maar de manier waarop één en ander is gegaan verdient geen schoonheidsprijs.

Voor Nick Catsburg blijft de vraag open wat er zou zijn gebeurt als het team de in eerste instantie opgelegde straf had geaccepteerd. Catsburg zou dan op een lagere plaats gestart zijn, maar de punten uit die race hebben kunnen houden, en mogelijk was dat genoeg om de titel te pakken. In ieder geval zou er dan na de laatste races meteen duidelijkheid zijn geweest.

 

 

Share