Voorlopige Formule 1 kalender 2013 bekend gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Als één van de eerste is de nieuwe racekalender van de Formule 1 bekend gemaakt. Het Formule 1 seizoen in 2013 zal uit 20 races bestaan en begint net als dit seizoen in Australië en eindigt op het uitdagende circuit van Interlagos,  Sao Paolo, Brazilië. Het is een voorlopige kalender en moet  nog door de FIA worden goed gekeurd. Veel bijzonderheden zijn er niet in vergelijking met dit jaar, behalve dan dat de race in Valencia komt te vervallen.

 

Nog 6 races te gaan dit seizoen en met Fernando Alonso op een voorlopige eerste positie voor het kampioenschap is de Formule 1 kalender voor het seizoen 2013 bekend gemaakt. Veel verrassingen staan er niet op en net als het seizoen 2012 zullen er 20 races verreden gaan worden. Als enige nieuwe race op de kalender is de race in de Verenigde Staten in de staat New Jersey, dit ten koste van de race in Valencia, Spanje. Met de nieuwe stratenrace in New Jersey worden de Verenigde Staten in 2013 tweemaal bezocht voor een F1 Grand Prix race.

Het nieuwe seizoen van de Formule 1 in 2013 begint met een race op het Albert Park in Melbourne en eindigt met de grote prijs van Brazilië op het circuit van Interlagos, Sao Paulo. De volgorde van het verloop van de races in het nieuwe seizoen is verder nagenoeg gelijk behalve dan enkel Europese races die iets verschoven zijn. De overkoepelende organisatie de FIA moet deze kalender nog wel goedkeuren dus veranderingen kunnen nog plaatsvinden. De kalender voor 2013 ziet er als volgt uit:

 

DATUM CIRCUIT
1: 17 maart Australië – Albert Park
2: 24 maart Maleisië – Sepang International Circuit
3: 14 april China –  Shanghai International Circuit
4: 21 april       Bahrein – Bahrain International Circuit
5: 12 mei Spanje – Circuit de Catalunya
6: 26 mei      Monaco – Circuit de Monaco
7: 9 juni       Canada – Circuit Gilles Villeneuve
8: 16 juni Verenigde Staten –  New Jersey
9: 30 juni    Groot Brittannië – Silverstone
10: 21 juli      Duitsland – Nurburgring
11: 28 juli Hongarije – Hungaroring
12: 1 september België  –  Spa Francorchamps
13: 8 september  Italië – Autodromo di Monza
14: 22 september Singapore – Marina Bay
15: 6 oktober Japan – Suzuka Circuit
16: 13 oktober  Korea – Korean International Circuit
17 :  27 oktober  India – Buddh International Circuit
18:  3 november Abu Dhabi – Yas Marina Circuit
19:  17 november    Verenigde Staten – Circuit of the Americas
20 : 24 november Brazilië –  Interlagos, Autódromo José Carlos Pace

 

 

Share