Een groot deelnemersveld voor 24 uur van Barcelona 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Komend weekend is het weer zover dan wordt de 24 uur van Barcelona verreden op het circuit van Catalunya. Deze race wordt georganiseerd  door Creventic uit Gennep en de Spaanse autosportorganisatie de RACC. Het wordt een race met 52 deelnemers, die uitkomen in verschillende klassen onder andere de GT auto’s en de 24 uurs Specials. De diversiteit in auto en coureurs is weer enorm maar dat kan ook niet anders met zo’n startveld. De start van de race is op zaterdag 8 September om 12 uur en de finish is dan 24 uur later op zondag 9 September.

 

Het bedrijf Creventic uit Gennep die mede organisator is van deze race, en is ook wel bekend van de 24 uur van Dubai, de 12 uur van Bathurst en de 12 uur van Hongarije. Het is ze ook dit jaar weer gelukt om tijdens de 25 editie van de 24 uur van Barcelona een mooi startveld neer te zetten op het zonnige circuit van Barcelona. Teams uit 13 verschillende landen zullen gaan racen om de winst en zij zullen worden bijgestaan  door zo’n 200 coureurs met 14 verschillende nationaliteiten. Natuurlijk zijn er ook diverse teams en coureurs afkomstig uit Nederland aanwezig. De volledig startlijst is terug te vinden op http://www.24hoursbarcelona.com.

 

De winnaar van 2011, BMW Z4 GT3 (Foto: (c) 24hseries.com).

Zoals we in deze races gewent zijn wordt er weer in diverse klassen geracet. De 52 deelnemers van de 24 uur van Barcelona racen in één van de volgende klassen: SP2, SP3, A5, A4, A3T, A2, 997, of de D1, de A2 klasse is met 17 deelnemers weer de grootste en de merken die we hier in terug vinden zijn Renault Clio, Mini Cooper, BMW , Lotus Elise, Honda, Peugeot en Citroën. In de A6 klasse zijn het o.a. de McLaren MP4-12 GT3 en de Ferrari 458 Italia GT3 die tegen elkaar gaan strijden. Ook is er dit jaar weer een klasse waar alleen de Porsche 997 Cup in aanwezig is.

De kwalificatie wordt verreden op 7 September met dag en een avond sessie. De race zelf begint om 12.00 uur en is 24 uur later afgelopen. MotorsTV is aanwezig om opnames te maken om vervolgens begin Oktober deze via de tv uit te zenden.

 

 

Share