De Nissan DeltaWing rijd mee bij Petit Le Mans in de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

De Nissan DeltaWing van Highcroft Racing zal ook mee gaan rijden tijdens de seizoensfinale van de American Le Mans Series op Road Atlanta. Deze 10 uur durende race ook wel Petit Le Mans genoemd zal voor het team de tweede race dit jaar worden. Eerder werd er ook al meegereden tijdens de 24 uur van Le Mans maar die race werd vroegtijdig beëindigd door een botsing met de no. 7 auto van Toyota. De  Nissan DeltaWing zal net als tijdens de 24 uur van Le Mans niet meestrijden in het kampioenschap.

 

Foto: Marco van de Bildt.

De Nissan DeltaWing nam dit jaar voor de eerste keer mee aan de 24 uur van Le Mans als 56ste deelnemer. Het team van Highcroft Racing mocht deelnemen aan de 80ste editie van de 24 uur van Le Mans omdat de Nissan DeltaWing auto opvallend en vernieuwend was in zowel zijn vorm als de prestaties. Zo was het gewicht van de auto slechts 475 kilo terwijl de Audi R18 900 kilo weegt en de topsnelheid is nog altijd zo’n 320 kilometer per uur. De DeltaWing verbruikt ook ongeveer de helft aan brandstof en ook de banden gaan twee keer zo lang mee, al met al een goede reden om deel te nemen aan deze 24 uurs race.

 

 

Deze door Nissan aangedreven auto kon tijdens de 24 uur van Le Mans kon de goed meekomen met de top en was het een genot om deze auto te zien en te horen rijden, maar helaas kwam er een vroegtijdig einde aan dit avontuur wat na zes uur racen kwam de no. 7 Toyota in contact met de DeltaWing en knalde de auto in de buurt van de Porsche Curves hard tegen de muur. Door de goede prestaties van deze auto tijdens de race heeft men dus besloten om de DeltaWing ook mee te laten racen aan de laatste race van het American Le Mans seizoen. Deze laatste race in de ALMS vind plaats op het circuit van Road Atlanta, duurt 10 uur en wordt ook wel Petit Le Mans genoemd de Nissan DeltaWing zal hier één van de 48 deelnemende auto’s zijn. De Spanjaard Lucas Ordonez en de Amerikaan Gunnar Jeannette zullen tijdens deze 10 uurs race de DeltaWing mogen besturen.

 

Het trieste einde van de DeltaWing tijdens de 24 uur van Le Mans. Foto: Frank de Ruiter.

De 10 uurs race Petit Le Mans  zal worden verreden in het weekend van 20 en 21 Oktober en vind plaats op het circuit Road Atlanta, Braselton , Georgia.

 

 

Share