De Lapidus Racing McLaren wint de 24 uur van Barcelona.

Print Friendly, PDF & Email

Het Lapidus Racing Team heeft met een McLaren MP4 – GT3 de 15de editie van de 24 uur van Barcelona gewonnen. De coureurs Adam Christodoulou, Tim Mullen, Phil Quafi en de Nederlander en tevens teameigenaar Klaas Hummel hadden er 640 ronden voor nodig om na 2979 kilometer als eerste over de finish te komen. Als tweede eindigde de mooie Ferrari F458 Italia van het Russian Bears Motorsport team. Als derde was er weer een Nederlands succes, want daar eindigde de Porsche 997 GT3 Cup van ARC Bratislavia team met o.a. de Nederlandse coureurs Ivo Beukers, Wolf Nathan en Jaap van Lagen.

 

De McLaren van het Lapidus Racing team nam al snel in het begin van de 24 uurs race de leiding en had rond middernacht een comfortabele voorsprong opgebouwd. Echter toen sloeg het noodlot toe en moest de mooie auto de pitbox ingeduwd worden voor een reparatie aan de turbocompressor. Door deze reparatie verloren ze veel tijd en konden na 19 ronden weer de baan op en kwamen terecht op de derde positie. De McLaren wist in de nachtelijke uren hun achterstand weg te werken en in de vroege ochtend reden ze weer aan kop. Maar door een aanrijding met een BMW 123d van het nederlandse Las Moras Racingteam kwam de McLaren weer op achterstand. Deze achterstand kon de snelle bolide ook weer goed maken en er zo voor zorgen dat dit Nederlands/Duitse team de overwinning kon opeisen.

 

Foto: (c) 24hseries.com

De Russian Bears Motorsport-Ferrari 458 Italia moest genoegen nemen met een tweede plek. Er was nog meer nederlands succes want op de derde plek algemeen en eerste in zijn klasse eindigde de Porsche 977 Cup van Auto Racing Club Bratislava met de nederlanders Ivo Beukers, Wolf Nathan en Jaap van Lagen achter het stuur. Dit was voor het merk Mc-Laren de eerste overwinning in een 24 uursrace sinds 1995. Die overwinning was toen tijdens de 24 uur van Le Mans.

 

In de SP2 klasse ging de overwinning naar het Duitse team van Bon Motorsport die reden met een snelle Corvette C6. De tweede plaats in de klasse was weggelegd voor het Nederlandse team van Las Moras Racing met de o.a. de coureurs Luc Braams en Duncan Huisman. Dit team wat met twee auto’s meereed was in de eerste fase van de wedstrijd koploper in hun klasse maar door een defect stuurhuis hun eerste plek moesten opgeven. Meer Nederlands succes werd geboekt in de dieselklasse D1 waar het  team van 4PET by Las Moras een tweede plaats wist te veroveren. Dit team in de D1 klasse reed in een BMW 123d en was eerder al betrokken geweest in een kleine crash met de winnende McLaren. De coureurs in deze BMW waren o.a Lissette Braams en Hans Kuipers.

 

Foto: (c) 24hseries.com

De 15de editie van de 24 uur van Barcelona is voor de Nederlandse coureurs en teams succesvol verlopen en zal in een samenvatting worden uitgezonden op Motors TV vanaf begin oktober. De volgende 24 uurs race in deze series zal de 24 uur van Dubai zijn en die wordt verreden in het weekend van 11 en 12 januari 2013.

 

 

Share