ALMS, Muscle Milk wint op Virginia International Raceway, podium voor Jeroen Bleekemolen.

Print Friendly, PDF & Email

Muscle Milk Pickett Racing heeft de American Le Mans Series wedstrijd op Virgina International Raceway (VIR) gewonnen. Klaus Graf en Lucas Luhr waren met hun HPD ARX-03a de snelste in deze vier uur durende race. Christophe Bouchut en Scott Tucker wonnen met hun level 5 Motorsports HPD ARX-03b de LM P2 klasse. In de GT klasse ging de winst naar Oliver Gavin en Tommy Milner, die daarmee de titel pakten bij de rijders en voor Corvette Racing bij de teams. In de GTC klasse was de tweede plaats voor Jeroen Bleekemolen, ditmaal voor NGT Motorsports. De race op Virgina International Raceway was de negende en een na laatste race van het seizoen. Op 20 Oktober is de laatste race, Petit le Mans op Road Atlanta.

Na enkele races met elektrische en mechanische problemen was er deze race op de Virginia International Raceway geen probleem voor de Muscle Milk Picket Racing HPD ARX-03a van Lucas Luhr en Klaus Graf. Graf wist met een record tijd de pole te pakken en in de race verbrak Luhr het ronde record. Graf nam de start voor z’n rekening, vertrok, en heeft nooit meer achterom hoeven kijken.

muscle milk HPD VIR 2012 alms

Halverwege was de voorsprong opgelopen tot één ronde en uiteindelijk finishte Lucas Luhr met een voorsprong van drie ronden op de Dyson Lola Mazda van Chris Dyson, Guy Smith en Johnny Mowlem op de tweede plaats.

Voor het kampioenschap moeten Luhr en Graf op Petit Le Mans van start gaan en 70% van de afstand afleggen.

De LM P2 klasse werd gewonnen door de no. 055 Level 5 Motorsports HPD ARX-03b van Christophe Bouchut en Scott Tucker. Vanwege het verwisselen van de banden voor de race moesten Bouchut en Tucker achteraan starten. Gedurende de race was er strijd tussen de twee Level 5 wagens en de Conquest Endurance Morgan Nissan van David Heinemeier-Hansson en Martin Plowman, waarbij alledrie de wagens op enig moment penalty’s kregen voor avoidable contact. Uiteindelijk trokken Bouchut en Tucker aan het langste eind, en finishte Heinemeier-Hansson en Plowman op de tweede plaats. De op de derde plaats gefinishte Level 5 wagen van Ricardo Gonzalez, Luis Diaz en Scott Tucker werd uit de uitslag gehaald. De auto kwam niet door de verplichte stall test na de race.

De overwinning in de LMPC klasse ging naar CORE Autosports. Jon Bennet en Colin Braun wonnen de race met een ronde voorsprong op de nummer twee , Rudy Junco en Marino Franchitti met de PR1/Mathiasen Motorsport wagen. De tweede CORE Autosports FLM wagen van Alex Popow en Tom Kimber-Smith finishte als derde. Met zijn achtste podium finish pakte Popow het rijderskampioenschap. Het kampioenschap voor teams ging naar CORE, dat dit weekend voor de zesde keer de winst pakte in de klasse.

In de GT klasse ging de no. 01  Extreme Speed Motorsport Ferrari van pole van start. Maar na ruim een uur wist Oliver Gavin, voor wie dit z’n honderdste start in de ALMS is, met de no. 4 Corvette C6 ZR1 de leiding over te nemen, en niet meer uit handen te geven. Dirk Muller met de no. 56 Team RLL BMW en Jorg Bergmeister met de no. 45 Flying Lizard Motorsports Porsche doen nog wel dappere pogingen om de Corvette te verslaan, maar het mocht niet baten. Gavin en Milner komen als winnaars over de streep en daarmee pakt Corvette Racing de titel bij de teams Corvette bij de GT fabrikanten. Het rijdersduo wordt kampioen bij de rijders. Voor Gavin is dit al z’n vierde titel en voor Milner de eerste.

De eerste vier auto’s komen in dezelfde ronde over de finish, waarbij Jorg Bergmeister met de Flying Lizard Porsche als tweede op 19.539 sec. finisht, op de derde plaats gevolgd door de no. 01 Extreme Speed Motorsports Ferrari van Johannes van Overbeek en Scot Sharp.

De winst in de GTC klasse ging naar Cooper MacNeil en Leh Keen met de Alex Job Racing Porsche, nadat de koploper Michael Valiante met de JDX Racing wagen laat in de race nog naar binnen moest voor een splash ‘n dash. Met de overwinning behaalde MacNeil ook de titel in de GTC klasse en het team kampioenschap voor Alex Job Racing. Jeroen Bleekemolen finishte met, ditmaal, de NGT Motorsports Porsche op de tweede plaats op 0,423 sec achter Keen, waarmee hij de laatse 30 minuten in een strijd verwikkeld was. Michael Valiante en Chris Cumming finishte nog op de derde plaats.

podium VIR muscle milk

UITSLAG:
1. (1) Klaus Graf, Lucas Luhr, HPD ARX-03a Honda (1, P1), 135.
2. (2) Chris Dyson, Guy Smith, Johnny Mowlem, Lola B12/60 Mazda (2, P1), 132.
3. (5) Scott Tucker, Christophe Bouchut, HPD ARX-03b Honda (3, P2), 131.
4. (4) David Heinemeier-Hansson, Martin Plowman, Morgan/Nissan (4, P2), 131.
5. (7) Jon Bennett, Colin Braun, Oreca FLM09 Chevrolet (6, PC), 128.
6. (11) Rudy Junco, Marino Franchitti, Oreca FLM09 Chevrolet (7, PC), 127.
7. (9) Alex Popow, Thomas Kimber-Smith, Oreca FLM09 Chevrolet (8, PC), 127.
8. (16) Oliver Gavin, Tommy Milner, Corvette C6-ZR1 (1, GT), 126.
9. (18) Jörg Bergmeister, Patrick Long, Porsche 911 GT3 RSR (2, GT), 126.
10. (14) Johannes van Overbeek, Scott Sharp, Ferrari F458 Italia (3, GT), 126.
11. (20) Bill Auberlen, Jorg Müller, BMW E92 M3 (4, GT), 126.
12. (10) Bruno Junqueira, Tomy Drissi, Oreca FLM09 Chevrolet (5, PC), 125.
13. (19) Marco Holzer, Seth Neiman, Porsche 911 GT3 RSR (6, GT), 125.
14. (13) Henri Richard, Duncan Ende, Oreca FLM09 Chevrolet (7, PC), 124.
15. (23) Townsend Bell, Bill Sweedler, Lotus Evora/Cosworth (8, GT), 124.
16. (21) Bryan Sellers, Wolf Henzler, Porsche 911 GT3 RSR (9, GT), 123.
17. (17) Jan Magnussen, Antonio Garcia, Corvette C6-ZR1 (10, GT), 122.
18. (12) Eric Lux, Tony Burgess, Pablo Sanchez, Oreca FLM09 Chevrolet (11, PC), 121.
19. (15) Dirk Müller, Jonathan Summerton, BMW E92 M3 (12, GT), 120.
20. (28) Cooper MacNeil, Leh Keen, Porsche 911 GT3 Cup (1, GTC), 118.
21. (26) Henrique Cisneros, Jeroen Bleekemolen, Porsche 911 GT3 Cup (2, GTC), 118.
22. (27) Chris Cumming, Michael Valiante, Porsche 911 GT3 Cup (3, GTC), 118.
23. (25) Peter LeSaffre, Damien Faulkner, Porsche 911 GT3 Cup (4, GTC), 118.
24. (31) Emilio Di Guida, Spencer Pumpelly, Porsche 911 GT3 Cup (5, GTC), 116.
25. (29) Angel Andres Benitez Jr., Angel Rafael Benitez Sr., Porsche 911 GT3 Cup (6, GTC), 116.
26. (30) Michael Avenatti, Bob Faieta, Porsche 911 GT3 Cup (7, GTC), 114.
27. (22) Bryce Miller, Sascha Maassen, Porsche 911 GT3 RSR (13, GT), 98.
28. (3) Mark Patterson, Chris Dyson, Michael Marsal, Lola B11/66 Mazda (14, P1), 94.
29. (24) Guy Cosmo, Ed Brown, Ferrari F458 Italia (15, GT), 93.
30. (8) Kyle Marcelli, Lucas Downs, Oreca FLM09 Chevrolet (16, PC), 32, Accident.
31. (6) Ricardo Gonzalez, Luis Diaz, Scott Tucker, HPD ARX-03b (5, P2), Excluded.

De laatste race van het 2012 seizoen van de American Le Mans Series, de Petit Le Mans op Road Atlanta, is op Zaterdag 20 Oktober.