Kalender 2013 van de Japanse Super GT Series bekend gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Als één van de eerste belangrijke race series heeft de organisatie van de Japanse Super GT hun race kalender voor 2013 bekend gemaakt. De Super GT wordt met uitzondering van 1 race in Japan verreden. De Nederlander Carlo van Dam rijd het seizoen 2012 mee in deze spannende serie en zo wist hij de race in Sepang dit jaar al op zijn naam te schrijven. Het seizoen 2013 zal bestaan uit 10 races waarvan er acht meetellen voor het kampioenschap. Ook zullen er weer twee races  worden verreden buiten de landsgrenzen van Japan en dat is net als dit jaar een race op het circuit van Sepang Maleisië en nieuw is Zuid Korea.

 

 

Carlo van Dam Japans Super GT

Foto: (c) supergt.net

Het Japanse Super GT kampioenschap is een mooie en spannende serie die zich voornamelijk in Japan afspeelt en waar hoofdzakelijk Japanse coureurs aan deelnemen in hoe kan het ook anders in hoofdzakelijk Japanse auto’s. In de races rijden twee klassen mee en dat zijn de GT500 met motoren van 500 pk met de merken Honda, Lexus en Nissan, en de GT300 met motoren van 300 pk met  merken als Ferrari, Toyota, BMW, Lamborghini, Nissan, Mercedes, Aston Martin, Audi en Corvette.. De Nederlander Carlo van Dam rijd mee in de GT500 klasse waar hij uitkomt voor het fabrieksteam van Honda en rijd in de mooie Honda HSV-010 GT.

 

De kalender van de Super GT series voor 2013 telt in totaal tien races waarvan er acht meetellen voor het kampioenschap. Er wordt twee keer buiten Japan gereden , één keer in Maleisië en één keer in Zuid Korea.

De kalender voor 2013 ziet er als volgt uit:

1:  6/7 april – Okayama Internationaal Circuit – Okayama – Japan.

2: 28/29 april – Fuji Speedway – Shizuoka – Japan.

3:  18/19 mei – Korean Internatinaal Circuit  – Zuid Korea. *

4: 22/23 juni – Sepang Internationaal Circuit – Maleisië.

 5: 27/28 juli – Sportland SUGO circuit  – Murata – Japan.

6: 17/18 augustus – Suzuka Circuit – Nagoya – Japan.

7: 7/8 september – Fuji Speedway – Shizuoka – Japan.

8: 28/29 september – Autopolis – Kamitsue – Japan.

9: 2/3 november – Twin Ring Motegi – Tochigi – Japan.

10: 15/17  november – Fuji Speedway – Shizuoka – Japan *

 

* Deze races tellen niet mee voor het kampioenschap.

 

 

 

Share