Datum van de 24 uur van Le Mans 2013 verschoven.

Print Friendly, PDF & Email

De Automobile Club de l”Ouest (ACO) heeft voor de 81ste 24 uur van Le Mans een nieuwe datum vastgesteld voor 2013. Wisten we eerder te melden dat de 24 uur van Le Mans in het weekend van 15 en 16 juni verreden zou worden is nu de nieuwe datum vastgesteld een week later te weten 22 en 23 juni 2013.

 

De race is één week verschoven op verzoek van de FIA die de nieuwe datum van 22-23 juni beter vind passen in het algemene raceschema en er dus geen andere belangrijke races in dat weekend verreden kunnen worden. De Le Mans testdag die gepland stond op 2 juni verschuift nu ook een week en zal worden verreden op 9 juni, twee weken voor de 24 uur van Le Mans.

 

dsc01604

Foto: Marco van de Bildt.

In 2013 zal de 24 uur van Le Mans ook weer deel uit maken van het WEC (World Endurance Championship). De nieuwe kalender voor dit kampioenschap wordt in de loop van september bekend gemaakt.

We zullen dus nog een week langer moeten wachten voordat weten wie de 81ste editie van de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen.

 

 

Share