Mid-Ohio de eerste race voor de SRT Viper GTS-R in de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

Dat de legendarische Viper weer mee gaat rijden in o.a. de American Le Mans Series wisten we al eerder te melden alleen was er toen nog geen datum van z’n eerste race bekend. Het moederbedrijf Chrysler heeft onlangs op een persconferentie bekend gemaakt dat de race op Mid-Ohio in de American Le Mans Series het eerste serieuze optreden zal worden van de twee gloednieuwe SRT Vipers GTS-R waar ze gaan rijden in de GT klasse. Het bedrijf SRT Motorsport zal de twee Vipers voor zijn rekening gaan nemen deze bemannen en laten zien dat de glorietijden van eind jaren negentig weer kunnen herleven.

 

 

In het weekend van 3 en 4 Augustus zal op het korte (3,8 kilometer) en bochtige (15 bochten) circuit van Mid-Ohio de eerste echte vuurdoop plaatsvinden van de nieuwe SRT Viper GTS-R. De twee Vipers zullen dan voor het eerst een echte race rijden en voor de rest van het seizoen 2012 meerijden in de American Le Mans Series. Om vervolgens het hele seizoen 2013 in deze series mee te rijden en te strijden om de prijzen, iets wat eind jaren negentig geen probleem was voor deze mooie en snelle auto.  De Viper GTS-R zal het in de GT klasse gaan opnemen tegen de Porsch’s 911 GT3-RSR, Ferrari’s F458, BMW’s M3 , Corvette’s C6 en de Lotus Evora. Deze klasse is in de American Le Mans Series toch al iedere race zeer spannend en het belooft nu alleen maar nog beter op te worden.  

 

SRT Viper GTS

Foto: (c) alms.com

Is het in de European Le Mans Series kommer en kwel, aantal deelnemers in de afgelopen race op het Engelse circuit van Donington slechts 13 stuks, zo groeit het aantal deelnemers in de American Le Mans Series naar ruim boven de 30 stuks tijdens de race op het 3,8 kilometer lange  circuit van Mid Ohio. Met de deelname aan de American Le Mans Series voor de rest van dit seizoen en heel seizoen 2013 heeft SRT Motorsport ook de hoop uitgesproken om uitgenodigd te worden voor de 24 uur van Le Mans 2013, want ook op het circuit van La Sarthe heeft de Viper mooie resultaten geboekt in het verleden. Het bedrijf SRT Motorsport heeft al heel wat ervaring in de racerij zo zijn ze actief in onder meer de Nascar, AMA Supercross,  Britcar, Australische GT , ALMS en de Viper Cup.

 

De coureurs zijn inmiddels ook bekend voor de twee Vipers en dat zijn Dominik Farnbacher, Marc Goossens  en Kuno Wittmer. Aan deze drie coureurs is dit weekend de Amerikaan Tommy Kendall toegevoegd en voor de langere races Ryan Hunter-Reay. Tommy heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug zo is hij viervoudig kampioen van het Trans-Am kampioenschap en is hij ook winnaar van de 24 uur van Daytona. Ja, de SRT Viper GTS-R gaat een mooie toekomst tegemoet met zulke goede coureurs en zo’n top auto. We kunnen deze auto voor het eerst op TV zien tijdens de race op Mid-Ohio in het weekend 3 en 4 Augustus.

 

 

Share