Gecombineerde finalerace ELMS en ALMS op Road Atlanta.

Print Friendly, PDF & Email

De European Le Mans Series (ELMS) hebben hun seizoensfinale in de Verenigde Staten. De deelnemers van de ELMS hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Petit Le Mans op 20 Oktober, voor een gecombineerde finalerace van de American Le Mans Series en het Europese Le Mans Series kampioenschap. De laatste twee races in Europa, Brno in Tsjechië en Portimao in Portugal, komen te vervallen.

 

Deze beslissing werd genomen door de organisatie van de European Le Mans Series samen met de Automobile Club de l’Ouest (ACO), in samenspraak met de American Le Mans Series organisatie. Voor de maximaal 14 teams die voor het volledige ELMS seizoen waren ingeschreven zal waarschijnlijk het transport naar Road Atlanta worden geregeld.

Petit Le Mans, de tiende en laatste race van het Americsan Le Mans Series seizoen, is een race over 1000 mijl of tien uur. De laatste twee jaar was de wedstrijd onderdeel van de Intercontinental Le Mans Cup, maar werd, tot veler teleurstelling, niet opgenomen in de kalender van het FIA World Endurance Championship dit jaar.

Naast de overall uitslag zal er een uitslag komen voor de beide Series afzonderlijk, waarbij er dubbele punten te verdienen zijn voor de ELMS deelnemers. Er zijn voor de deelnemers ook nog automatische uitnodigingen te verdienen voor de 24 uur van Le Mans van 2013.

De organisatie van de European Le Mans Series is inmiddels druk bezig met de toekomst van de Series. In September zal meer bekend worden gemaakt over de komende seizoenen.

Petit Le Mans zal plaatsvinden op zaterdag 20 Oktober, op Road Atlanta in Georgia, Verenigde Staten.

 

Share

One thought on “Gecombineerde finalerace ELMS en ALMS op Road Atlanta.

Comments are closed.