FOTO´S: 80ste 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

dsc00801De 80ste 24 uur van Le Mans is gewonnen door Andre Lotterer, Benoit Treluyer en Marcel Fassler met de hybride Audi R18 e-tron quattro. Voor de Audi was het de 11de overwinning op Le Mans. Ook de tweede en derde plaats waren voor Audi. Op een ronde achterstand, finishte Dindo Capello, Allan McNish en Tom Kristensen op de tweede plaats. De derde plaats was voor de Audi R18 Ultra van Marco Bonanomi, Oliver Jarvis en Mike Rockenfeller. De overwinning in de LM P2 klasse ging naar Enzo Potolicchio, Ryan Dalziel en  Tom Kimner-Smith met de Starworks Motorsport HPD ARX 03b. Giancarlo Fisichella, Gianmaria Bruni en Toni Vilander pakten met hun AF Corse Ferrari 458 de overwinning in de LM GTE-Pro klasse. De overwinning in de LM GTE-Am klasse ging, na een lekke band van de IMSA Performance Matmut Porsche in de laatste ronde,  naar Patrick Bornhauser, Julien Canal en Pedro Lamy met de Larbre Competition Corvette. Helaas waren er maar twee Nederlanders bij ditmaal. Jeroen Bleekemolen finishte met de Rebellion Racing Lola Toyota op positie elf. Technische problemen stonden een betere klassering in de weg. De Status Grand Prix Lola Judd van Yelmer Buurman viel uit na 239 ronden. Er is ook nog een verslag van de wedstrijd. Deze foto´s en andere zijn ook terug te vinden op onze fotopagina. Meer informatie en de volledige uitslag zijn terug te lezen op onze Le Mans 2012 pagina.

 

 

 

Share