FOTO’S: FIA WEC, 6 uur van Spa-Francorchamps.

Print Friendly, PDF & Email

SONY DSCDe 6 uur van Spa-Francorchamps, de tweede race van het FIA World Endurance Championship, is gewonnen door Audi. De weersomstandigheden zijn verre van ideaal, veel regen en kou. Voor de race stopt de regen en tijdens de wedstrijd droogt de baan op. Romain Dumas, Loïc Duval en Marc Gené waren de snelste op het opdrogende Belgische Ardennen circuit met de Audi R18 Ultra. De no.1 Audi R18 e-tron quatro van Marcel Fässler, André Lotterer en Benoit Treluyer volgde op de tweede plaats. Ook de derde en de vierde plaats waren voor Audi. de JOTA Zytek-Nissan van Simon Dolan en Sam Hancock pakte de overwinning in de LM P2 klasse. Bij de beide GT klassen, GTE-Pro en GTE-Am, werd de overwinning opgeëist door een Porsche. Renger van der Zande zag met zijn LM P2 Lotus helaas de finish niet, hij crashte hard na te zijn aangetikt door een andere auto. Deze en foto’s van andere evenementen zijn ook op onze fotopagina terug te vinden. Een uitgebreider verslag van de race is hier te vinden.

 

 

 

 

Share