FIA WEC, Renger van der Zande in de Lotus LM P2, Yelmer Buurman al weer naar huis.

Print Friendly, PDF & Email

Renger van der Zande is op het laatste moment toegevoegd aan de line up van de no. 31 Lotus voor de 6 uur van Spa-Francorchamps, de tweede wedstrijd van het FIA World Endurance Championship. Eerder al liet van der Zande weten dat hij deelnam aan testen met de Lotus LM P2 bolide op het circuit Paul Ricard. Van der Zande deelt de auto met Thomas Holzer en Mirco Schultis.

 

Renger van der Zande reed in 2011 nog in de DTM voor Mercedes, en dit jaar verscheen hij op het laatste moment aan de start bij de Porsche Supercup. Bij de testen op Paul Ricard heeft van der Zande indruk gemaakt door o.a. ex Formule 1 coureur Vitantonio Liuzzi achter zich te laten.

In de tweede vrije training op donderdag was het van der Zande die een mooie tweede tijd in de LM P2 klasse op de klok liet noteren, tiende algemeen.

Voor de andere Nederlander, Yelmer Buurman, verliep het raceweekend minder voorspoedig. Nog voor de kwalificatie is zijn 6 uur van Spa-Francorchamps alweer voorbij. Teamgenoot Alexander Sims crashte zwaar met de Status GP Lola-Judd in Eau Rouge tijdens de tweede vrije training op Donderdag. Sims stapte gelukkig ongedeerd uit, maar de wagen was zodanig beschadigd dat reparatie voor de race niet mogelijk bleek te zijn. Helaas voor Yelmer Buurman, hij keert helaas onverichterzake huiswaarts.

De wedstrijd start op zaterdagmiddag om 14:30 uur.

 

Share