Wijzigingen Supercar Challenge kalender.

Print Friendly, PDF & Email

logo Super Car ChallengeDe organisatie van de Supercar Challenge heeft bekend gemaakt dat de kalender voor dit seizoen op een aantal punten gewijzigd is. Zo zal bij de ADAC GT Masters op Circuit park Zandvoort niet het volledige veld verschijnen, maar alleen de Super GT en GT divisies. En, zoals was te verwachten, is het Superleague Formula op het TT circuit van Assen later dit seizoen volledig van de kalender verdwenen.

 

Een mogelijke vervanging voor de races die vervallen is er ook al. Tijdens het Trophy of de Dunes weekend van 23 September op Circuit Park Zandvoort komen de Supersport en Sport divisie in actie, en mogelijk ook in het voorprogramma van de 24 uur van Zolder op 6 en 8 September

 In eerste instantie zouden alle divisies in actie komen bij de ADAC GT Masters op Circuit Park Zandvoort, maar door een aantal wijzigingen in het programma van dat weekend kwam de organisatie in tijdnood, waarop werd besloten om de Supersport en Sport divisie niet te laten rijden en te verschuiven naar het weekend van Trophy of the Dunes.

Tijdens het Superleague Formula weekend op Assen zouden de Supersport en Sport divisies in actie komen, maar met het het wegvallen van de Superleague Formula ontstond ook daar een probleem. Vanaf Zolder kwam toen de aanbieding om te rijden in het voorprogramma van de 24 uur van Zolder. Wel dient er nog toestemming te komen van de RACB.

 

Gewijzigde kalender Supercar Challenge 2012

06-05: ADAC Masters, Circuit Park Zandvoort (1)

27-05: GT Open, Nürburgring

24-06: Euroraces, Spa-Francorchamps

08-07: Zolder Superleague, Circuit Zolder

05-08: Gamma Racing Day, TT-circuit Assen

26-08: DTM, Circuit Park Zandvoort (1)

08-09: 24h of Zolder, Circuit Zolder (races op donderdag en zaterdag) * (2)

23-09: Trophy of the Dunes, Circuit Park Zandvoort (2)

14-10: Racing Festival, Spa-Francorchamps

28-10: Finaleraces, TT-circuit Assen

 

* Onder voorbehoud

(1) Alleen Super GT- en GT-divisie

(2) Alleen Supersport-, Sport I- en Sport II-divisie

 

Deze en ander evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.

 

Share