Vier Nederlandse coureurs actief in het FIA GT1 seizoen 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Komend weekend ( 7, 8 en 9 April ) is het weer zover, want dan begint  het nieuwe seizoen van het FIA GT1 World Championship. De start van dit nieuwe seizoen wordt gegeven op het zuid Franse circuit Paul Armagnac, in Nogaro. Er hebben zich tot nu toe negen verschillende teams zich aangemeld met allemaal verschillende merken auto’s. Per team rijden er twee bolides mee wat een totaal van 18 deelnemende auto’s maakt. Van de 36 inschreven coureurs zijn er vier afkomstig uit Nederland te weten: Peter Kox, Nicky Pastorelli, Yelmer Buurman en Stef Dusseldorp.

 

 

Aan dit nieuwe seizoen van het FIA GT1 World Championship doen negen verschillende merken auto’s mee. Van ieder merk rijden twee wagens mee, wat een deelnemersveld van 18 auto’s maakt. De auto’s die meerijden zijn: MC Laren GT MP4-12c GT3, Aston Martin DBR9, Audi R8 LMS, BMW  Z4, Ferrari F458 Italia GT3, Ford GT, Lamborghini Gallardo LP600, Mercedes SLS AMG GT3 en Porsche 911 GT3. Er rijden bekende en minder bekende teams mee zo zijn er Belgian Audi Club Team WRT, Vita4One, AF Corse, Reiter Engineering, Hexis Racing, All-Ink.com, en minder bekend zijn er Valmon Racing Team Russia, Sunred en Exim Bank Team China.

 

all inkl mercedes C fia gt1 worldchampionship
Foto: (c) FIA GT1 World Championship

Peter Kox zal gaan rijden in een Lamborghini Gallardo LP600 voor het team van Reiter Engineering. Peter zal zijn auto gaan delen, met de uit China afkomstige Darryl O’Young. Peter reed in 2011 alleen maar de eerste vier races van het seizoen en eindigde  met 31 punten als zestiende. Nicky Pastorelli rijd dit jaar weer mee voor het team van All-Ink.com. In 2011 was Nicky ook al als coureur in dienst voor het All-Inkl.com team. Alleen reed hij toen in een snelle Lamborghini Murcielago, en werd hij in dat seizoen met 80 punten knap achtste algemeen. Dit rijd Nicky Pastorelli dus met een  Mercedes SLS AMG GT3 samen met zijn teamgenoot de Duitser Thomas Jáger.

 

Lamborghini Galardo FIAGT1
Foto: (c) FIA GT1 World Championship.

Yelmer Buurman is zijn carrière gestart in de karting en kwam via de Formule Renault in de GP2 klasse terecht waar hij in 2008 en 2009 mee reed in de Asia Series. De afgelopen drie jaar is hij ook actief geweest in de Superleague Formula waar hij in de vier  jaar vijf keer een overwinning wist te behalen. Dit jaar rijd hij behalve in de FIA GT1 ook mee in de European Le Mans Series voor het team van Status GP Racing in een mooie Lola/Judd B12-80 in de LM P2 klasse. Hij maakte tijdens zijn eerste race gelijk een snelle indruk en mede door zijn optreden wist het team als derde te eindigen. In 2011 reed Yelmer de laatste race van het seizoen mee in het FIA GT1 kampioenschap voor het team van Exim Team Bank China en hij wist daar samen met Francesco Pastorelli beide races in San Luis te winnen. Dit jaar rijd Yelmer voor het het ervaren team van Vita4One Racing en zal het stuur mogen vast houden van een snelle BMW Z4.

 

BMW Z4 FIA GT1
Foto: (c) FIA GT1 World Championship.

Stef Dusseldorp rijd net als vorig jaar voor het Hexis Racing team. In 2011 werd er door dat team nog gereden in een Aston Martin DBR9  maar dit jaar doen ze het anders want nu gaat er gereden worden in een McLaren MP4-12C GT3. Stef wist vorig jaar tijdens zijn GT debuut goed punten te scoren, zo werd hij 1 x eerste 1 x tweede en 2 x derde. Hij eindigde in 2011 dan ook 7de algemeen. Dit jaar zal Stef dus gaan racen in de mooie McLaren en zal dit samen gaan doen met de uit Frankrijk afkomstige Frédéric Makowiecki, een snel duo dus.  

 

McLaren GT MP4-12C GT3
Foto: (c) FIA GT1 World Championship.

De eerste race van dit 10 races tellende kampioenschap wordt verreden in het Franse Nogaro op het 3,6 kilometer lange circuit van Paul Armagnac en zal via live streaming te volgen zijn op de site van de FIA GT1.

 

 

 

Share