Supercar Challenge 2012 (+kalender).

Print Friendly, PDF & Email

logo Super Car ChallengeKomend weekend gaat op Zolder in het voorprogramma van het FIA GT1 Wereld kampioenschap het Supercar Challenge seizoen 2012 van start. Na elf jaar Dutch Supercar Challenge zal het kampioenschap vanaf nu door het leven gaan als Supercar Challenge. Vijf van de tien raceweekeinden op de kalender zullen over de grens zijn, éénmaal in Duitsland en viermaal in België. In Nederland wordt tweemaal op Zandvoort gereden en driemaal, waaronder de seizoensfinale, op het TT circuit van Assen.

 

 

suoercar challenge start
Foto: (c) supercarchallenge.nl

Afgelopen winter is in samenwerking met de autosport bonden uit België, Luxemburg en Nederland besloten om de Dutch Supercar Challenge om te dopen naar de Supercar Challenge. De races van het kampioenschap zullen worden verreden onder de Benelux reglementen. De Dutch Supercar Challenge is in 2001 gestart als opvolger van de Supercar Cup. In de jaren die volgden zijn de startvelden gegroeid en werd de klasse meer en meer bekend door o.a. de tv uitzendingen op SBS6 en MotorsTV. En dat de formule succesvol is bewijst het grote aantal deelnemers wel. Op de startlijst voor het openingsweekend in België staan maar liefst 77 deelnemers.

Het raceformat blijft ongewijzigd ten opzichte van de Dutch Supercar Challenge. Ieder raceweekend telt twee races van 60 minuten met een verplichte pitstop en eventueel een rijderswissel. Er rijden dit jaar vijf klassen mee, Super GT, GT, Supersport, Sport I en Sport II, gebaseerd op de verhouding tussen het gewicht en het gemeten motorvermogen.

Zoals eerder genoemd begint het seizoen dit weekend op het Belgische Zolder. De laatste races worden verreden bij de Finalerace op het TT circuit Assen eind Oktober. Éénmaal gaat de Supercar Challenge naar Duitsland, naar de Nürburgring als daar de GT Open is, eind Mei.

 

KALENDER SUPERCAR CHALLENGE:

22 April. FIA GT1, Circuit Zolder, België

06 Mei. ADAC Masters, Circuit Park Zandvoort

27 Mei. GT Open, Nürburgring, Duitsland

24 Juni. Euroraces, Spa Francorchamps

08 Juli. Zolder Superleague, Circuit Zolder, België

05 Augustus. Gamma Racing Day, TT-circuit Assen

26 Augustus. DTM, Circuit Park Zandvoort (1)

02 September. Superleague Formula, TT-circuit Assen (2)

14 Oktober. Racing Festival, Spa Francorchamps, België

28 Oktober. Finaleraces, TT-circuit Assen

 

(1) Alleen GT- en Supersport I-divisie

(2) Alleen Supersport II-, Sport I- en Sport II-divisie

Invitatie evenementen buiten kampioenschap:

5 t/m 9 september: 24h of Zolder, Circuit Zolder

21 t/m 23 september: AvD 100 Meilen rennen, Monza

 

 

Share