Muscle Milk Pickett Racing wint de American Le Mans race op Long Beach.

Print Friendly, PDF & Email

Het Muscle Milk Racing Team van Gregg Picket  weet op sublieme wijze de tweede race in de American Le Mans Series te winnen. Met de coureurs Klaus Graf en Lucas Luhr die met hun nieuwe HPD ARX-03a als eerste op het straten circuit van Long Beach na twee uur racen de finish weten te bereiken. In de GT klasse is het de Corvette met Oliver Gavin en Tommy Milner achter het stuur die de klasse weten te winnen met als tweede het BMW Team van RLL. De LM P2 Lola van Black Swan Racing komt niet verder als de eerste ronde na een onfortuinlijk ongeluk met de Lotus van Alex Job Racing, helaas maar Jeroen Bleekemolen heeft zijn trip naar Long Beach voor niets gemaakt.

 

De kwalificatie van deze twee uurs race liep niet zoals het werd verwacht. Door de overvloedige regenval werd er niet gereden behalve de GTC klasse  maar de tijden waren niet geldig. De startopstelling voor de race werd bepaald d.m.v. de stand in het klassement. Zodoende werd de eerste startrij gevuld door de Lola-Mazda van Dyson Racing en op de tweede plek was het de HDP ARX-o3a van Muscle Milk Racing.

 

podium long beach ALMS
Foto: (c) americanlemans.com

De eerste ronde na de start verliep niet zonder problemen, want het was de Lola van Black Swan Racing met Tim Pappas achter het stuur die vanuit de pitsstraat vertrokken was en al na de eerste bocht zijn auto op een stilgevallen Lotus parkeerde. Door deze actie kon de auto met Tim Pappas direct terug naar de pitsstraat om er daar vervolgens achter te komen dat de schade niet herstelt kon worden om nog verder te kunnen racen, helaas voor het team en Jeroen Bleekemolen.

De strijd in de LM P1 klasse ging natuurlijk tussen de Lola/Mazda van Dyson Racing en HDP ARX-03a van het Muscle Milk Pickett Racing Team. Lucas Luhr rijd het eerste deel van de race met de HDP ARX-03a aan kop tot de eerste en enige” full course yellow” van de race waarbij hij het stuur overgeeft  aan de Duitser Klaus Graf. Door een keer extra te tanken tijdens de full course yellow begon Graf aan een behoorlijke achterstand aan het tweede deel van de race. Deze achterstand wist hij weg te werken en als winnaar de race te eindigen. Dyson Racing met Guy Smit en Chris Dyson achter het stuur werden tweede met een achterstand die was opgelopen naar ruim 43 seconden.

 

start Long Beach ALMS
Foto: (c) americanlemans.com

De nummer drie overall was de FLM Oreca 03 van Core Autosport met Alex Popow en Ryan Daziel. De eerste LMP2 auto zien we pas terug op een 10de plek algemeen en dat is de HPD ARX-03b van Level 5 Motorsport. Het leek er een hele tijd op dat de Morgan Nissan van Conquest Endurance als eerste in de LM P2 klasse zou eindigen maar die moesten 10 minuten voor het einde nog naar binnen om brandstof te tanken. De overige twee LM P2 auto’s zijn terug te vinden op een 17de en 19de plek algemeen.

Zoals we inmiddels gewend zijn in de American Le Mans Series is de spannende strijd in de  GT klasse die vaak tot het einde van de race duurt. De gevechten om positie’s vinden nu vooral in het laatste uur plaats. Er vinden mooie gevechten plaats tussen Corvette no. 3 met Jan Magnussen achter het stuur en de Ferrari van Extreme Speed Motorsport met Scott Sharp als rijder. De Ferrari F458 weet uiteindelijk de Corvette van plek nummer drie af te houden en terug te zetten naar de vierde plaats. Ook weet de Aston Martin Vantage met Adrian Fernadez achter het stuur op spectaculaire wijze de Falken Porsche van de vijfde plaats af te halen.

 

corvette Long Beach ALMS
Foto: (c) americanlemans.com

De Corvette met Tommy Milner en Oliver Gavin kwam in de GT klasse als eerste over de finish met op een tweede plek de BMW van RLL racing met Joey Hand en Dirk Mueller achter het stuur. De nieuwe Lotus Evora van Alex Job Racing eindigde als 31ste en laatste in het klassement, maar die hadden in het begin van de race lange tijd binnen gestaan voor reparatie na het ongelukje met de Lola van Black Swan Racing. De Green Hornet Porsche 911 GT3 Cup met Damien Faulkner en Peter LeSaffre behaalde in de GTC klasse de overwinning. De complete uitslag van de race op Long Beach is terug  te vinden op: www.alms.com.

 

Green Hornet Long Beach ALMS
Foto: (c) americanlemans.com

De volgende race, één van zes uur, in de American Le Mans Series zal worden verreden in het weekend van 11 en 12 mei op de Mazda Raceway van Laguna Sega. 

 

 

Share