American Le Mans Series, Long Beach, 33 deelnemers.

Print Friendly, PDF & Email

Met de 60ste editie van de 12 uur van Sebring nog vers in het geheugen kunnen we ons nu weer opmaken voor de volgende ronde in de American Le Mans Series, een twee uur durende race in de straten van Long Beach, Florida. Het aantal deelnemers aan deze race is tot nu toe 33 wel iets minder dan de 64 die tijdens de 12 uur van Sebring aanwezig waren, maar dat was toen een gecombineerde race met de WEC. Er rijden ook twee nieuwe auto.s mee te weten een Aston Martin Vantage en een Lotus Evora en beide auto komen uit in de GT klasse. Ook rijd er weer een Nederlander mee en dat is Jeroen Bleekemolen die de komende races in de American Le Mans Series gaat rijden voor Black Swan Racing in de LPM2 klasse.

 

De deelnemers zijn ook nu weer verdeeld in vijf klassen te weten: LM P1 (3 x), LM P2 (4 x), LMPC (8 x), GT (12 x) en de GTC (6  x). Met een  totaal van 33 auto’s op het smalle straten circuit van Long Beach staat garant voor twee uur  spektakel.

 

Muscle Milk Racing HPD 2012 Sebring
Foto: (c) americanlemans.com

De LM P1 klasse is de snelste maar ook de kleinste groep met slecht 3 deelnemers. Dyson Racing komt met twee Lola/Mazda auto’s naar het circuit, maar of ze nu ook weer meer punten gaan scoren dan hun concurrent de HPD ARX-o3a van het Muscle Milk team is maar weer afwachten. 

De LM P2 klasse is met vier auto’s aanwezig waarvan er twee voor het team van Level 5 Motorsport zijn. Black Swan Racing is in deze klasse aanwezig met een Lola B11/80 HPD Honda. Jeroen Bleekemolen zal met het team van Black Swan gaan rijden samen met team eigenaar Tim Pappas. Tijdens de 12 uur van Sebring was Jeroen nog te bewonderen in een Lola/Toyota van Rebellion Racing. De vierde auto wordt geleverd door Conquest Endurance die op Sebring nog met een Morgan-Judd reed maar tijdens de race op Long Beach de Judd krachtbron heeft ingeruild voor Nissan motor.

De LMPC klasse is met 8 auto’s aanwezig. Het materiaal is bij alle 8 auto’s gelijk hier komt het dus neer op de teams en de coureurs. Ze rijden alle acht in een Oreca FLM09 op Michelin banden. Er zijn twee teams die met twee auto’s aan de start verschijnen, één daarvan is Core Autoport die de race op Sebring gewonnen had. Het team van Muscle Milk heeft behalve een auto in de LMP1 klasse ook een auto in deze LMPC klasse rijden. Op de baan is dit een mooie klasse om te zien met hun onderlinge strijd maar ook zijn ze niet altijd sneller dan de GT klasse en zeker op circuit van Long Beach.

 

Alex Job Racing Lotus Evora
Foto: (c) alexjobracing.com

De GT klasse is met 12 deelnemers aanwezig op Long Beach en hiermee tevens de grootste groep. De GT klasse staat bekend om hun gevechten de hele race door tot vaak de laatste meters. Deze gevechten vinden plaats tussen de BMW’s, Corvette’s , de Porsche’s en de Ferrari’s. De 12 uur van Sebring werd gewonnen door BMW, maar die kwamen laat op gang , iets waar ze op Long Beach geen tijd voor hebben want die race duurt maar twee uur. Op Long Beach rijden voor de eerste keer mee in de ALMS GT klasse een Aston Martin Vantage van Aston Martin Racing en een Lotus Evora van Lotus/Alex Job Racing.

De GTC klasse bestaat uit negen auto’s en dit zijn allemaal Porsche’s 911 GT3 Cup voorzien van Yokohama banden. De afgelopen seizoenen in de ALMS was de Porsche van Black Swan Racing vaak de snelste van het veld, echter die zijn dit jaar gaan rijden in de LM P2 klasse, dus wie laat zich dit jaar zien aan de kop van dit veld. TRG met Spencer Pumpely achter het stuur maakt een goede kans maar ook de Porsche van Alex Job Racing is een goede kanshebber voor de overwinning in deze klasse.

De race op Long Beach duurt maar 2 uur en is daarmee de kortste race in de American Le Mans Series. De race wordt in de Verenigde Staten live uitgezonden en hier in Nederland live te volgen via streaming op de ALMS site.

 

Share