Aanpassing deelnemersveld European Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

De organisatie van de European Le Mans Series hebben in goed overleg met de ACO besloten om het deelnemersveld van de series iets op  rekken. De GTC klasse welke tot op heden alleen bestemd was voor de Porsche 997 GT3-Cup wordt uitgebreid met diverse merken auto’s uit de GT3 klasse. Hiermee hoop de organisatie het aantal deelnemers in deze klasse flink uit te breiden. De eerste race in het kampioenschap op het circuit van Paul Ricard waren er geen deelnemers in de GTC klasse. Het moet dus niet al te moeilijk zijn om tijdens de komende race op het circuit van Donington Park een groter startveld te krijgen.

 

Het hele deelnemersveld van de European Le Mans Series bestaat uit vijf verschillende klassen te weten LM P2, LMPC, GT-Pro, GT-Am en de GTC klasse. De GTC klasse is tevens de minst snelle van de vijf maar ook de klasse waar tot nu toe geen deelnemers voor zijn. Met slechts 21 auto’s op hun eerste ELMS race op het circuit van Paul Richard werd besloten om de tweede race op het Belgische circuit van Zolder af te gelasten. Door nu GT3 auto’s toe te laten in de GTC klasse hoopt de organisatie om het aantal deelnemende auto’s flink te verhogen naar 25 tot 30 stuks op de eerstvolgende race op het Engelse Donington Park.

De ACO zal het prestatieniveau de nieuwe auto’s uit de GT3 klasse wel zodanig laten aanpassen dat ze niet sneller worden dan de andere bestaande GT klassen zoals de Pro en de AM. Tevens is door de ACO duidelijk te verstaan gegeven dat de nieuwe GT3 auto’s niet mee mogen rijden in de WEC of aan de 24 uur van Le Mans. Auto’s uit de GT3 klasse die in aanmerking komen om mee te rijden in de GTC klasse van de European Le Mans Series zijn: Aston Martin V12 Vantage GT3, Audi R8 LMS, BMW Z4 GT3, Ferrari 458 Italia GT3, Lamborghini Gallardo LP600+GT3, McLaren MP4-12c GT3, Mecedes-Benz SLS AMG GT3 en een Porsche GT3-R.

 

McLaren GT MP4-12C GT3
Foto: (c) FIA GT1 World Championship.

Door toevoeging van deze GT3 auto’s aan de GTC klasse moet het zeker mogelijk zijn om een groter deelnemersveld te krijgen voor de rest van de seizoen. In de American Le Mans series wordt ook gereden met een GTC klasse met enkel deelnemende Porsche 997 GT3-cup auto’s. Het aantal auto’s in de klasse bedraagt gemiddeld 6 stuks. Of er nu ook meerdere merken worden toegelaten tot dit deelnemersveld zoals dat nu gebeurt in de European Le Mans Series zal nog moeten blijken, want met een deelnemersveld van totaal 35 tot 38 auto’s mogen ze niet klagen.

 

ALMS GTC
Foto: (c) americanlemans.com.

De eerstvolgende race in de European Le mans Series zal worden gehouden in het weekend van 14 en 15 Juli op het engelse circuit van Donington Park. Het gaat dan weer om een race van zes uur en het zal door de toelating van GT3 auto’s in de GTC klasse een groter startveld zijn dan de eerste race op Paul Ricard.

 

 

 

 

 

Share