Xavier Maassen met Prospeed Competition in de Blancpain Endurance Series.

Print Friendly, PDF & Email

Xavier Maassen zal het seizoen 2012 o.a te bewonderen zijn in de zeer competitieve Blancpain Endurance Series. Hij gaat dit doen voor het Belgische Prospeed Competition en hij zal zijn kunsten kunnen laten zien in een snelle Porsche 911 GT3-R. De teamgenoten in deze auto zijn de Belg Marc Goossens en de Duitser Marc Hennerici. De Blancpain Endurance Series bestaan dit jaar uit zes races waarvan de eerste staat gepland op 13 tot 15 April en zal worden verreden op het mooie en snelle circuit van Monza, Italië.

 

In 2011 reed Xavier Maassen nog mee in het Belgische Belcar Endurance Championship. Hij deed dit in een mooie en snelle Audi R8 LMS voor het team van WRT. Xavier werd vorig jaar tweede in het Belcar kampioenschap met als absolute uitblinker de winst tijdens de 24 uur van Zolder.  Tijdens de 24 uur van Le Mans 2011 reed Xavier mee met JMW Motorsport in een Ferrari F458 en wist toen na veel problemen als 24ste algemeen te eindigen.

 

ProSpeed Porsche Blanvpain Endurance Series
Foto: (c) xaviermaassen.nl

Dit jaar gaat de sympathieke Limburgse coureur rijden voor het Belgische Prospeed Racing in een mooie en snelle Porsche 911 GT3-R. Hij gaat dit samen doen met Marc Goossens en Marc Hennerici die beide geen onbekende zijn in de endurance racesport. 

Prospeed Racing is sinds 2006 actief in de autosport en rijden sinds die tijd mee in o.a Belcar kampioenschap, FIA GT2 en GT3  en in de Blancpain Series . In 2010 en 2011 rijden ze ook mee in de Le Mans Series met als beste resultaat een tweede plaatst tijdens de 1000 kilometer van Silverstonen in 2010. Aan de 24 uur van Le Mans wordt ook sinds 2010 deelgenomen, met in 2010 een 21ste klassering en in 2011 een 23ste klassering in het eindklassement.  Prospeed Competition zal dit jaar verder ook aanwezig zijn in de European Le Mans Series en tijdens de 24 uur van Le Mans alwaar de  Nederlander Paul van Splunteren als eerste coureur zal gaan rijden.

 

dsc01707
Foto: Marco van de Bildt.

De Blancpain Endurance Series is zonder meer de sterkste competitie voor GT-wagens in Europa. Het kampioenschap is goed voor maar liefst 50 verschillende wagens, van de meest prestigieuze merken, ingezet door de sterkste teams van Europa. Het hoogtepunt van deze raceklasse is zonder meer de 24 uur van Spa die gehouden wordt in het laatste weekend van Juli.

Behalve in deze mooie GT serie gaan we er van uit dat Xavier Maassen ook zal gaan rijden tijdens de 80ste editie van de 24 uur van Le Mans alleen is nog niet bekent voor welk team hij dat gaat doen. We kunnen Xavier dus voor het eerst in actie zien tijdens de 3 uur race op het snelle circuit van Monza in het weekend van 13 tot 15 April.

 

 

Share