Testdagen European Le Mans Series, 13 deelnemers.

Print Friendly, PDF & Email

De  eerste race van de vernieuwde European Le Mans Series (ELMS) zal worden verreden in het weekend van 31 Maart en 1 April op het circuit van het Zuid-Franse Paul Ricard, de 6 uur van Le Castellet. Voorafgaand aan de start van dit nieuwe raceseizoen krijgen de teams de gelegenheid om hun auto’s  uitgebreid te testen. Dit testen werd ook gedaan op het circuit van Paul Ricard echter de animo voor deze tests was niet erg groot want slecht 13 auto’s verschenen op de baan.

 

 

Van de eerder aangekondigde 21 deelnemers aan de European Le Mans Series zijn er tijdens de officiële testdagen maar 13 auto’s aanwezig. De reden van deze lage opkomst is o.a. de verslechterde economische omstandigheden maar vooral ook het feit dat de meeste teams nog niet het nieuwe materiaal op orde hadden en nog druk bezig zijn met b.v. de opbouw van hun auto’s. De dertien aanwezige auto’s bestonden uit de volgende klassen: 6 x LM P2, 2 x FLM, 2 x GT Pro en 3 x GT Am, tevens was er ook een GT3 bolide aanwezig van Gulf Racing het betrof hier een McLaren-12C GT3.

 

Circuit Paul Ricard (bron: wikipedia).

Het was tijdens deze twee daagse testsessie in de LM P2 klasse vooral een strijd tussen de Morgan Judd van OAK Racing en de Oreca 03-Nissan van Thiriet By TDS Racing team. De regerend kampioen van 2011 in de LM P2 klasse het Greaves Motorsport team dat met een ZytekZ11SN-Nissan naar Zuid Frankrijk kwam moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek. De snelste tijd tijdens deze officiële test werd uiteindelijk neergezet door de nieuwe Morgan-Judd van OAK Racing in een tijd van 1:48.528 sec. Op een tweede plek was het de Oreca03-Nissan van Thiriet By TDS Racing met een verschil van slechts 0.949 sec. Overige deelnemers in deze klasse waren Murphy Prototypes, Race Performance en het Belgische Boutsen Ginion Racing.

In de GT klasse reden er 2 Porsche, 2 Ferrari’s en 1 Aston Martin mee aan de tests. De McLaren van Gulf Racing zette de snelste tijd neer maar deze auto rijd niet mee in het kampioenschap maar was wel een volle seconde sneller dan de snelste GT Am auto van IMSA Performance Matmut team. Helaas vatte de McLaren aan het einde van de ochtend vlam en was daarmee ook het einde voor deze auto in de tests. De snelste Porsche van IMSA  bleef zijn concurrent ruim een halve seconde voor en dat was de Ferrari F458 Italia van JMW Motorsport. De overige deelnemers aan deze tests waren AF Corse met een Ferrari F458 en Gulf Racing met een mooie Aston Martin Vantage.

 

Foto: mclarengt.com.

De eerste race in de European Le Mans Series 2012 wordt verreden in het weekend van 31 Maart en 1 April tijdens de 6 uur van Le Castellet op het circuit van Paul Ricard. Er zullen aan deze eerste race naar schatting 30 auto’s deelnemen.

 

 

Share