Kalender Dutch GT Championship.

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens de traditionele Paasraces, de start van het autosportseizoen van het Dutch Power Pack,  zal ook het Dutch GT Championship van start gaan. Het wordt het vierde seizoen van het Dutch GT met een nieuwe naam en een nieuwe sponsor. Ook de overeenkomst met de SRO is voor de komende drie jaar verlangd. Dit seizoen staan er zeven race weekenden op de kalender. Het Dutch GT Championship komt viermaal in actie bij de DPP.

 

Het in 2009 debuterende Dutch GT4 Championship gaat inmiddels het vierde seizoen in met een nieuwe sponsor en een nieuwe naam, het Dutch GT Championship. De sponsor voor de komende drie jaar is HDI-Gerling, een industriële schadeverzekeraar. Ook de overeenkomst met de SRO is weer voor de komende drie jaar verlengt.

 

22052010-dsc06072
Foto: Marco van de Bildt.

Ook in 2012 zien we weer een aantal bekende namen aan de start verschijnen zoals Jan Lammers, Tim Coronel, Ricardo van der Ende, Duncan Huisman en  Cor Euser. Naast de snelle coureurs zijn er natuurlijk de indrukwekkende snelle GT wagens. Auto’s die we nog kennen van vorig seizoen zijn de BMW M3 GT4 en de Lotus Evora GT4 en natuurlijk de Chevrolet Camaro en Chevrolet Corvette. Nieuw bij de deelnemers is de Nissan 370Z. Ook Porsche mag natuurlijk niet ontbreken, dit jaar met een nieuwe auto. De 911 GT4 heeft plaats gemaakt voor de 997 Cup GT4, een wagen gebaseerd op de 997 GT3 Cup wagen.

Het raceformat blijft ongewijzigd, twee sprintraces van 25 minuten en een hoofdrace van vijftig minuten met een verplichte pitstop. Het Dutch GT zou een aantal weekeinden samen rijden met de GT4 European Cup, maar dit zal niet door gaan vanwege het cancelen van dit Europese GT4 kampioenschap. Voor de meeste evenementen heeft dit, los van een kleinere grid, geen gevolgen. Wat er met de races in Slowakije gaat gebeuren is nog onduidelijk. Mogelijk wordt hier een andere locatie voor gezocht.

 

Foto: Marco van de Bildt.

Kalender Dutch GT Championship:

06 – 09 April, Kruidvat Gillette Paasraces Circuit Park Zandvoort.

25 – 28 Mei, Profile Tyrecenter Pinksterraces Circuit Park Zandvoort.

06 – 08 Juli,  Superleague Grand Prix, Circuit Zolder, België.

13 – 15 Juli, Masters of Formula 3 Circuit Park Zandvoort.

17 – 19 Augustus, Slovakia Ring,  Slowakije.

14 – 16 September, Spa-Francorchamps, België.

05 – 07 Oktober, Formido Finaleraces Circuit Park Zandvoort.

 

 

 

Share